Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furiozna partija

Nokaut i u Madridu: Atletico ponizio Milan na krilima Diega Coste!

Na Vicente Calderonu Atletico je potvrdio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico Madrid je s 4:1 svladao Milan u uzvratu osmine finala i izborio mjesto među osam najboljih. Nakon 1:0 na San Siru Španjolci su Rossonerima priredili puno teži poraz.

Bayern izbacio Arsenal: Golčina Podolskog i promašeni penal u 90.! 

Poveo je Atletico golom Diega Coste već u trećoj minuti. Novopečeni španjolski reprezentativac zatresao je mrežu volejem s ruba peterca maksimalno se protegnuvši nakon ubacivanja Kokea. Bio mu je to šesti ovosezonski gol u Ligi prvaka, čime je postao najbolji klupski strijelac u povijesti u pojedinoj sezoni ovog natjecanja. Milan je uspio uzvratiti u 27. Minuti, a strijelac je bio brazilski veteran Kaka koji je glavom iskosa s druga vratnice u mrežu posepremio ubacivanje Andree Polija. Bio je to Kaki 30. gol u povijesti Lige prvaka, čime je postao najbolji brazilski strijelac u natjecanju.

Atletico je vodstvo uspio vratiti u 40. minuti kada je zabio Arda Turan, a njegov je potez bio najljepši na utakmici. Primio je loptu na vrhu kaznenog prostora nakon što mu je loptu prsima spustio Raul Garcia i polovolejem u lijepom luku ju spremio iza leđa nemoćnoga Christiana Abbiatija. Treći gol za Atletico postigao je asistent kod drugog gola, Garcia, koji je glavom pospremio ubacivanje Gabija iz slobodnog udarca.

Atletico Madrid - Milan 4:1

Konačnih je 4:1 za Rojiblancose svojim drugim golom na susretu, a sedmim u natjecanju, postavio Costa prizemnim udarcem iskosa s desne strane kaznenog prostora. Njegov je udarac u mrežu ušao od vratnice, a kod gola mu je asistirao Jose Sosa.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Atletico Madrid - Milan 4:1, prva utakmica 1:0 (Costa 3, 85, Garcia 71, Turan 40, / Kaka 27)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider