Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Porto izbacio Napoli

Basel s igračem manje šokirao Salzburg, Sevilli drama protiv Betisa!

Nogometaši Porta izborili su plasman u četvrtfinale Europa lige nakon što su na vrućem San Paolu odigrali 2-2 protiv domaćeg Napolija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalski je prvak na jug Italije došao s prednošću 1-0 iz prve utakmice, a Napoli je zaostatak anulirao u 21. minuti kada je Gonzalo Higuain lijepo podvalio loptu Goranu Pandevu, a Makedonac spretno svladao gostujućeg vratara Fabiana. U trenucima kad su Napolitanci pritisnuli u potrazi za drugim golom, Porto je izjednačio. Fernando je u 69. minuti poslao lijepu loptu prema Nabilu Ghilasu, a igrač koji je ušao samo tri minute ranije mirno je okončao akciju.

U 76. minuti je priča praktički završena budući da je Ricardo Quaresma zabio drugi pogodak za goste. Napoli je do kraja uspio tek izjednačiti preko Duvana Zapate, ali to nije bilo dovoljno za prolaz momčadi Rafaela Beniteza.

Pravi su podvig napravili nogometaši Basela koji su slavili u Salzburgu s 2-1 i osigurali četvrtfinale budući da je u prvom dvoboju prije tjedan dana bilo 0-0. Švicarci su već u devetoj minuti ostali s igračem manje jer je zbog preoštrog starta isključen Marek Suchy. U 22. minuti je za Salzburg zabio Jonatan Soriano i činilo se da voda polako, ali siguro ide na mlin domaćih.

Ubrzo nakon gola je uslijedio desetominutni prekid zbog bakljade koju su napravili gostujući navijači, a nastavak dvoboja je donio neočekivani preokret. U 50. je minuti glavom izjednačio Marco Streller, da bi deset minuta kasnije vodstvo Baselu donio Gaston Sauro. Domaći su imali inicijativu i više udaraca na gol, ali povratka više nije bilo, a u 86. minuti su i oni ostali s desetoricom na terenu jer je drugi žuti karton dobio Alan.

Nogometaši Seville posljednji su četvrtfinalisti Europa lige. U uzvratnoj utakmici osmine finala su nakon izvođenja penala izbacili gradskog rivala Betis.

Prije tjedan je dana Betis priredio senzaciju pobijedivši Sevillu na njezinom Sanchez-Pizjuanu s 2-0. Ovaj je četvrtak Sevilla uzvratila na isti način na stadionu Benito Villamarin.

Jose Antonio Reyes je u 20. minuti donio vodstvo momčadi Unaija Emeryja nakon ubacivanja Alberta Morena s lijeve strane. U drugom je poluvremenu Sevilla krenula na sve ili ništa, omogućila je domaćima nekoliko prilika, ali je u 75. minuti došla do toliko željenog drugog pogotka, a strijelac je bio Carlos Bacca poslije nove asistencije Morena.

Kako do kraja, baš kao ni nakon produžetaka, više nije bilo golova, odlučivali su jedanaesterci u kojima se Sevilla pokazala uspješnijom. Pogađali su za nju Coke, Gameiro, Moreno i naš Ivan Rakitić, dok su kod Betisa precizna bila samo trojica izvođača (Castro, Sevilla i Amaya). Rakitić je posljednji pucao za Sevillu, a nakon njega je Nono poslao loptu pored gola i omogućio slavlje omraženom gradskom suparniku. (TS)

Europa liga, osmina finala, uzvratne utakmice:

Anži - AZ Alkmaar 0-0, prva utakmica 0-1

Valencia - Ludogorec 1-0 (Alcacer 59), prva utakmica 3-0

Viktoria - Lyon 2-1 (Kolar 60, Tecl 62 / Gomis 45+3), prva utakmica 1-4

Benfica - Tottenham 2-2 (Garay 34, Lima 90+5 / Chadli 78, 79), prva utakmica 3-1

Fiorentina - Juventus 0-1 (Pirlo 71), prva utakmica 1-1

Napoli - Porto 2-2 (Pandev 21, Zapata 90+2 / Ghilas 69, Quaresma 76), prva utakmica 0-1

Salzburg - Basel 1-2 (Soriano 22 / Streller 50, Sauro 60), prva utakmica 0-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider