Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to besplatno

Barca želi dječaka koji je uzburkao Europu: Hoće li im uspjeti?

Ne staje prava mala histerija u engleskim medijima oko Adnana Januzaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zabio je Sunderlandu dva pogotka i okrenuo utakmicu u korist svog Manchester Uniteda. Spasio je svog trenera Davida Moyesa novih potresa i preko noći postao kontinentalna zvijezda.

>> Adnan Januzaj: Tko je mlada zvijezda Man UTD-a za koju se bore mnoge zemlje

Za Adnana Januzaja, koji je porijeklom s Kosova, ali rođen u Belgiji, otima se nekoliko reprezentacija. Belgija i Albanija (kasnije i Kosovo) su favoriti, no engleski mediji špekuliraju kako bi ga htjela i Turska (zbog djeda i bake s majčine strane), ali i Srbija. Hrvatska se ne spominje i još uvijek ne znamo otkud HNS-u kako mu je majka Hrvatica.

''Trenutno međunarodni nogomet nije nešto o čemu puno razimišljam. Moram se usredotočiti na United jer je ovo sada najvažniji dio moje karijere'', kaže Adnan.

Istječe mu ugovor u Unitedu

No, ne bore se za njegove usluge samo reprezentacije već i klubovi. Ugovor u Manchester Unitedu mu istječe, a o novom se još ne pregovara. Odlaskom Sir Alexa Fergusona produljenje ugovora mladom Januzaju je prolongirano. No, sada United mora reagirati. Navodno je Moyes već razgovarao s njegovim roditeljima.

Engleski tisak tvrdi kako je Januzaj belgijskom izborniku Marcu Wilmotsu otkrio kako će ostati u Manchesteru. Ali Daily Mail donosi priču o interesu Barcelone za mladog veznjaka. Skauti iz Katalonije pratili su ga još u Anderlechtu, ali ga je uspio potpisati Ferguson.

Nevjerojatno je to što bi ga Barcelona, ukoliko ga nagovori na transfer, Januzaja dobila potpuno besplatno. Ugovor mu traje još osam mjeseci, a poziv Barce rijetki odbijaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider