Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije samo Ronaldo slavio

Barca dominira u Dream Teamu, Ibrino remek-djelo i službeno najgol!

Cristiano Ronaldo bio je glavni, ali ne i jedini slavljenik na FIFA-inoj gala večeri u Zurichu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nogometna svečanost u Zürichu, dodjela nagrade Ballon d'Or je započela odabirom najbolje momčadi za 2013. godinu (od strane nogometnih čelnika i novinara).

Zlatna lopta: Ronaldo napokon skinuo Messija s trona, jedva govorio od suza!

Očekivano je u njoj niz igrača minhenskog Bayerna, prvaka Europe, pa su tako tamo vratar Manuel Neuer, obrambeni igrač Philipp Lahm i veznjak Franck Ribery. No, Barcelona ima čak i više svojih igrača u najboljoj momčadi (četiri) koji nekako automatski zauzimaju svoja mjesta u njoj. Lionel Messi nije upitan, ali tamo su opet i Xavi i Andres Iniesta i Dani Alves. Madridski Real i PSG su predstavljeni sa po dva igrača (Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos odnosno Thiago Silva i Zlatan Ibrahimović).

Aktualni doprvak dortmundska Borussia Dortmund nema niti jednog svog predstavnika, kao niti kompletne talijanska Serie A i engleska Premierliga.

Najbolja nogometašica za prošlu godinu Njemica Nadine Angerer.

Zlatan Ibrahimović dobitnik je priznanja Ferenc Puškaš, namijenjenog autoru najboljeg pogotka u 2013. godini. Žiri je odlučio da je fantastičan pogodak Ibrahimovića u prijateljskom ogledu Švedske i Engleske bio najbolji.

Recimo i kako je počasna nagrada Ballon d'Or dodijeljena legendarnom brazilskom nogometašu Peleu. Taj je trenutak bio ispunjen emocijama na glavnoj pozornici budući je Brazilac zaplakao u velikom trenutku.

"Rekao sam svojima kako neću plakat. No, emocije su me ipak pobijedile, nisam mogao zaustaviti suze. Ovo je sjajno, jer sada stvarno mogu reći da u svojoj vitrini imam sve što se moglo osvojiti", rekao je Pele.

Dodajmo ovome i da je, očekivano, Jupp Heynckes, prošlosezonski trener Bayerna, proglašen za najboljeg trenera godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider