Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo zašto su tako dobri

Atletico izjednačio klupski rekord: Zastrašujuća statistika na Calderonu!

Nogometaši Atletico Madrida, pod vodstvom argentinskog trenera Diega Simeonea, napravili su ove sezone neosvojivu utvrdu od svoga stadiona Vicente Calderona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico je u nedjelju protiv Levantea (2-0) došao do 12. uzastopne domaće pobjede u Primeri (jedna datira iz prošle sezone). Izjednačili su Madriđani time klupski rekord koji je tadašnji Atletico Aviacion postavio u sezonama 1939/40 i 1940/41. Pobjednička serija generacije koju je vodio trener Ricardo Zamora trajala od 24. prosinca 1939. do 13. listopada 1940. godine, a prekinula ju je Barcelona.

Ono što je također zanimljivo je da se domaći pobjednički niz današnjeg Atletica ne odnosi samo na španjolsko prvenstvo. Naime, Simeoneova momčad je na Calderonu slavila i u posljednje tri utakmice u Europa ligi te u Kupu kralja, tako da je trenutno na 18 domaćih trijumfa zaredom!

No, ni to nije sve. Atletico, naime, u posljednjih deset utakmica kod kuće nije primio gol! Posljednja mu je zabila Osasuna još 28. listopada prošle godine i to u prvom poluvremenu. Otada je prošlo deset i pol utakmica na Calderonu, odnosno 948 minuta bez lopte u Atleticovoj mreži. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider