Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mertesacker ipak junak

Arsenal nakon velike drame izborio finale FA kupa

Arsenal je prvi finalist najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, FA Cupa. U polufinalu su savladali branitelja naslova drugoligaša Wigana s 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon regularnih 90 minuta i produžetaka bilo je 1-1.

Poveo je Wigan golom Jordija Gomeza iz jedanaesterca u 63. minuti. Najstrožu je kaznu skrivio Per Mertesacker oborivši u kaznenom prostoru Calluma McManamana. Gomez je bio siguran izvođač iako je vratar Lukasz Fabianski pročitao u koji će kut pucati. Arsenal je nakon primljenog gola krenuo puno ofenzivnije i uspio je izjednačiti u 82. minuti. Strijelac je bio njemački stoper Mertesacker koji se tako iskupio za promašeni jedanaesterac. Zabio je Mertesacker glavom s druge vratnice spustivši loptu u mrežu nakon asistencije Alexa Oxlade-Chamberlaina.

Do kraja regularnog dijela nije bilo golova, iako je Arsenal imao više prilika, a mreže se tresle niti u produžetku, iako su ponovo "topnici" bili bliže golu, posebice u 111. minuti kada je Oxlade-Chamberlain pogodio gredu.

Na kraju su pobjednika odlučili jedanaesterci, a ondje je Arsenal bio bolji. Vratar "topnika" Fabianski zaustavio je prva dva udarca Garyju Caldwellu i Jacku Collisonu, dok su precizni igrači za momčad Arsenea Wengera bili Mikel Arteta, Kim Källström i Santi Cazorla.

Arsenalu je ovo bila sedma pobjeda u posljednjih osam utakmica koje su odlučene raspucavanjem penala. Wengerov je sastav tako došao u priliku osvajanja prvog trofeja nakon pobjede u ovom istom natjecanju 2005. godine. Suparnika u finalu saznat će sutra kada će snage odmjeriti Hull City i Sheffield United. (TS) 

FA Cup, polufinale:

Wigan - Arsenal 1-1, 2-4 na penale (Gomez 64-11m / Mertesacker 82)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider