Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužna obljetnica

Anfield preplavile emocije: Liverpool se prisjetio svojih heroja

Liverpool se na Anfieldu prisjetio tragedije s Hillsborougha.

15. travnja 1989. katastrofalne procjene policije u Sheffieldu prouzročile su najveću tragediju na europskim stadionima. Uoči polufinalne utakmice FA Cupa između Nottinghama i Liverpoola poginulo je 96 navijača Redsa, za koje je ovog utorka održana komemoracija na Anfieldu.

Suze Stevena Gerrarda bile su zbog današnjeg dana...

U atmosferi nabijenoj emocijama dirljive govore održali su brojni prisutni. Gradonačelnik Liverpoola Joe Anderson prilikom ulaska na stadion rekao je kako "grad stoji rame uz rame s obiteljima i nastavlja zajedničku borbu koja traje već 25 godina".

Prvi je govor održao aktualni menadžer Evertona Roberto Martinez, čiji je dolazak pozdravljen velikim pljeskom: "Everton se sjeća i uvijek hoće. Kako je moguće da itko umre dok gleda igru koju voli? To nije dobro, to nije pošteno. Imao sam tada 15 godina. Ja i moja obitelj nismo mogli vjerovati tolikoj boli i užasu."

Nakon Martineza stigao je red i na Brendana Rogersa koji se zahvalio svom kolegi na predivnom govoru i apostrofirao Kennyja Dalglisha, koji je tada sjedio na klupi Liverpoola: "Liderske karakteristike Kennyja Dalglisha iz tih vremena moraju nam svima biti primjer. Osobno mi je najveća inspiracija kad dođem na utakmicu svaki put i vidim znak sjećanja na žrtve s Hillsborougha. Ljubav prema ljudima koje ste izgubili inspirira me svaki dan kao menadžera Liverpoola."

Svećenik Kevin Bolton u svom govoru okupljenim članovima obitelji je poručio: "Pokazali ste hrabrost, dignitet i apsolutnu ljubav. Hvala vam što ste odbili odustati", izjavio je Bolton i dobio ovacije prisutnih.

Britanski premijer David Cameron također je stigao na Anfield: "Moje misli su s obiteljima 96 poginulih, žrtvama i svima onima koje je ova tragedija pogodila."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider