Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi su zgroženi, a on...

Anelki prijeti sudbina Šimunića, policija razmišlja o pokretanju istrage

Francuskom napadaču West Bromwicha Nicolasu Anelki prijeti najmanje pet utakmica suspenzije zbog kontroverzne proslave pogotka u subotnjoj utakmici protiv West Hama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Nicolas Anelka je izazvao buru jer je svoj prvi od dva gola u remiju 3-3 proslavio gestom poznatom pod imenom "la quenelle" koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav.

VIDEO: Skandalozna proslava Anelke podigla prašinu na Otoku!

On sam je kasnije objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu, ali problem je što je dotični i sam više puta osuđivan zbog širenja rasne mržnje i antisemitizma.

Engleski nogometni savez (FA) je pokrenuo istragu, a loša je vijest za Anelku da je u svibnju donesen novi pravilnik kojim su pooštrene kazne za rasističko ponašanje. Bude li proglašen krivim, čeka ga minimalno pet utakmica suspenzije. Osim toga, u nedjelju su i iz policije potvrdili da razmatraju hoće li pokrenuti istragu protiv 34-godišnjeg nogometaša.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider