Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokrenuta istraga

Skandalozna proslava Anelke podigla prašinu na Otoku!

Francuski napadač West Bromwich Albiona Nicolas Anelka podigao je prašinu na Otoku načinom na koji je proslavio svoj gol u premierligaškoj utakmici protiv West Hama (3-3)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoj prvi od dva gola Anelka je proslavio gestom poznatijom pod imenom "la quenelle" koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav.

Francuski je napadač, bivši igrač Chelseaja, Arsenala i Reala kasnije putem Twittera objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu. Riječ je o čovjeku koji je spomenutu gestu popularizirao u Francuskoj i koji je u više navrata bivao i kažnjen zbog svojih antisemitskih i općenito rasističkih šala.

 


Nicolas Anelka célèbre son premier but avec une... by BasketInfos

"Anelkina gesta je šokantna provokacija. Nema mjesta antisemitizmu na nogometnim travnjacima", kometirala je francuska ministrica sporta Valerie Fourneyron putem Twittera.

"Engleski nogometni savez otvorio je službenu istragu protiv Anelke, a u cilju borbe protiv bilo kakvog oblika rasizma i izražavanja političkih stavova u nogometu", potvrdio je izvor iz saveza listu The Sunday Times. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider