Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modriću ne smeta

Ancelotti uvodi 'svoju' formaciju, najviše će patiti Ronaldo i Di Maria

U drugom pripremnom nastupu Realovih nogometaša talijanski trener Carlo Ancelotti najavio je da će ostati dosljedan svojim taktičkim prinicipima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marca u izdanju od četvrtka navodi da se Talijan opredijelio forsirati formaciju poznatu kao "božićno drvce" (4-3-2-1), koju je usavršio vodeći Milan, te također primjenjivao u Chelseaju i PSG-u.

"Premda je često običaj da se sustav igre prilagođava karakteristikama igrača, posebice kada su oni dobri, kod Ancelottija to očito neće biti slučaj", tvrdi Marcin komentator uz pojašnjenje kako se najvećim žrtvama Talijanova preferiranog sustava zasad čine Cristiano Ronaldo i Angel di Maria, koji se u njemu nisu dobro snašli pri gostovanju kod Lyona u srijedu navečer.

Naročito se to odnosi na Argentinca, koji je imao zadaću pokrivati prostor na lijevoj strani veznog reda, iza Portugalca i ispred ruskog beka Čeriševa.

U napisima Marce i AS-a navodi se da je momčad živnula u drugom poluvremenu kada je u igru ušao Luka Modrić. Njemu Ancelottijev sustav nije predstavljao problem, barem ne na Gerlandu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider