Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokazali su da mogu, ali...

Ako Milan ne zabije Barceloni....teško će proći

Posljednje prepreke na terenu, Deportivo i Genoa, uspješno su apsolvirane i to identičnim rezultatima, 2-0. Kakva simbolika! Baš je to rezultat s kojim se kreće u revanš, prednost koju Milan brani, a Barcelona napada!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Boostanje“ samopouzdanja uoči uzvrata Barcelona je obavila elegantno, usput odmorivši Messija, Iniestu, Busquetsa i još ponekoga. Milan je u Genoi dobio bodove i ojačao borbeni moral, ali izgubio Pazzinija koji niti ne putuje na uzvrat, a upitan je i Mexesov nastup. Kada se zna da Balotelli ne može igrati u Ligi prvaka, broj kadrovskih opcija za Allegrija značajno se smanjuje.

>> On neće nasjesti na Barcino valjanje terenom!

No, Allegri je i prednost Milana u odnosu na Barcu, tj. u odnosu na Jordija Rouru koji nakon posljednjih poraza vjerojatno ima problema i s vlastitim samopouzdanjem – a trebao bi, kao što voli reći Ćiro, „galvanizirati i napaliti“ momčad.

Psihologija će igrati važnu ulogu

Jednom sam imao sreću slušati Tomislava Ivića kada mi je tumačio filozofiju pripreme za utakmicu u kojoj se lovi ili brani prednost 1-0.  Osim taktičkih finesa, najvažnija stvar je psihološki dovesti svoje momke u stanje u kojem oni doista vjeruju da je tih 1-0 golemo, neuhvatljivo, nedostižno... Ako to ne uspiješ, male su šanse za prolaz čak i s 2-0 jer, vratimo se opet Ćirinim aksiomima, „kada primiš prvi gol, drugi pada sam od sebe...“.

Psihologija će odigrati bitnu ulogu i upitno je koliko svoje pozitivne energije Vilanova može putem videolinka prenijeti iz Amerike? Hoće li Roura „pogoditi frekvenciju“ Messija i prijatelja? Vratimo se onoj (promašenoj) tezi da ova momčad Barcelone može igrati bez trenera... Posljednji tjedni jasno pokazuju da ne može, čak ni Barcelona. Ali, jedna se utakmica uvijek može dobiti na individualnu genijalnost igrača. A to je nešto čega „Mes que un club“ ima za izvoz... Navijači Barcelone nadaju se da će Lionel Messi poželjeti odgovoriti na terenu na sve one čudne kritike koje su uslijedile jer u dvije utakmice nije bio strijelac.

Milan je pokazao da može

Milan je prije tri tjedna na svom stadionu pokazao da može razoružati Barcelonu, nametnuti svoj stil igre i pobijediti. Te večeri se čak nije radilo o „uzorku“ koji se događao primjerice u lanjskom polufinalu između Barcelone i Chelsea kada su Katalonci promašili petsto šansi, a budući prvak Europe u obrani krvario kao branitelji Alama, a u napadu zabio sve što je mogao.

Ne, Milan je kolektivnom igrom tada Barcelonu učinio impotentnom u toj mjeri da su se neki talijanski mediji sprdali, ostavljajući Abbiatija neocijenjenog. Ako Milan s Barcelonom može na taj način odigrati više od jedne utakmice, onda mu šanse rapidno rastu.

Na kraju, osobna prognoza. Bio sam impresioniran igrom Milana u prvom susretu, njihovom organizacijom, borbenošću i usklađenošću linija. Jutro nakon utakmice potpisao bih da Milan ide dalje. I danas držim da su šanse „Rossonera“ barem 50,1%. Ali, ući u grotlo Camp Noua, protiv domaćina koji lovi rezultat, užasno je težak zadatak. Mislim da Milan, želi li proći, mora zabiti gol. Inače... vrlo teško.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider