Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA ga vraća

On neće nasjesti na Barcino valjanje terenom!

Objavljeno je da će utakmicu između Barcelone i Milana u utorak navečer suditi 37-godišnji Mađar Viktor Kassai.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Relativno neočekivan izbor, s obzirom da Kassai već dugo nije sudio „top-utakmicu“, ali sudački vrh UEFA-e očito koristi ovu prigodu da u prvu ligu vrati jednog od ljudi u koje ima najveće povjerenje.

Kassai je u zenitu bio prije dvije-tri godine. U Južnoj Africi vodio je polufinalni meč između Španjolske i Njemačke, a godinu kasnije i londonski finale Lige prvaka u kojem je baš Barcelona svladala Manchester United. No, nakon što on i njegovi suradnici nisu vidjeli, pa stoga niti priznali, pogodak Ukrajine protiv Engleske na EURO 2012, Kassai je skoro godinu dana na neformalnom ledu.

U tom smislu Mađaru pripada mjesto u nogometnoj povijesti. Svjetski i europski nogometni čelnici pokušali su izbjeći upotrebu tehnologije kao pomoć u donošenju sudačkih odluka, uvođenjem petog i šestog dodatnog suca. Ali pogreška baš tog dodatnog suca na spomenutoj utakmici natjerala je FIFA predsjednika Seppa Blattera na izjavu: „Uvođenje tehnologije na gol-crtu je neizbježno.“

Kako će se ponašati Kassai? Njegov sudački stil i kriteriji, podrazumijevali su gotovo maksimalno puštanje igre, čak i po cijenu da „previdi“ poneki prekršaj. Voli čvršću igru, dopušta kontakt u razumnoj mjeri.

Ipak, naši izvori kažu da bi mu više odgovarao sudar Engleza protiv Nijemaca od ove mediteranske utakmice u kojoj će obje strane htjeti puno razgovarati s djeliteljem pravde. Na prvi pogled Viktor Kassai bi trebao biti relativno neosjetljiv na često prenaglašene i teatralne padove Barceloninih nogometaša. No, je li i njega promijenila svojevrstna stanka u karijeri, saznat ćemo vrlo brzo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider