Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rano poveli, ali...

Adebayor srušio Southampton: Lovren i društvo 'potonuli'

Nogometaši Tottenhama slavli su na St. Mary's stadionu kod domaćeg Southamptona s 3:2 u ogledu 17. kola engleskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je dobro počela za domaći sastav, u kojem je svih 90 minuta odradio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Naime, Adam Lallana je lijepim, prizemnim udarcem izvan kaznenog prostora u kut doveo Svece u vodstvo u 13. minuti. Emmanuel Adebayor izjednačio je u 25. minuti iz blizine nakon dobrog ubacivanja Roberta Soldada s lijeve strane. Gosti su do prednosti stigli u 54. minuti, kada je nakon ubacivanja s lijeve strane Jos Hooiveld nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu.

Samo pet minuta kasnije domaćin je izjednačio. Lallana je odlično poslužio Rickieja Lamberta kojem nije bilo teško poentirati u praznu mrežu. Pobjednika je svojim drugim golom na utakmici u 64. minuti odlučio Adebayor, koji je iskosa s desne strane precizno naciljao. U zadnjih pet nastupa u engleskom prvenstvu Adebayor je zabio četiri gola.

Tako je privremeni menadžer Spursa Tim Sherwood, koji je nedavno preuzeo momčad od smijenjenog Andrea Villas-Boasa, startao s pobjedom u svojoj prvoj utakmici u Premierligi.

Tottenham je prva momčad koja je ove sezone u engleskom prvenstvu ostvarila šest pobjeda u gostima. Na ljestvici Spursi drže 7. mjesto s 30 bodova, šest manje od vodećeg Liverpoola. Southampton je nakon odličnog ulaska u sezonu u zadnjih šest rundi utržio samo dva boda...

Premiership, 17. kolo:

Southampton – Tottenham 2:3 (Lallana 13, Lambert 59 / Adebayor 25, 64, Hooiveld 54)

Swansea – Everton (17.00)

Redoslijed: 1. Liverpool 36, 2. Manchester City 35, 3. Arsenal 35 (-1), 4. Chelsea 33 (-1), 5. Everton 31 (-1), 6. Newcastle 30, 7. Tottenham 30, 8. Mancchester United 28, 9. Southampton 24...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider