Tenis
SPORTOVI
Tenis

Nadal sve bliže broju jedan, Murray zaustavio Đokovića

U polufinalu velikog turnira iz Masters serije u Torontu neće igrati Novak Đoković, kojeg je pomalo iznenađujuće sinoć izbacio Škot Andy Murray, rezultatom 6:3 7:6. Nadal je pobjedom protiv Gasqueta nastavio svoju trenutnu dominaciju svjetskim tenisom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Murray u njihova prethodna četiri dvoboja nikad nije pobijedio Đokovića, no u Torontu je konačno prekinuo svoju crnu seriju protiv srpskog tenisača. Škot je relativno lako u dva seta izbacio trećeg nositelja turnira, i tako osigurao polufinalni dvoboj protiv trenutno najboljeg tenisača svijeta Rafaela Nadala.

Nadal je protiv neugodnog Francuza Richarda Gasqueta nastavio svoju veliku pobjedničku seriju, koja se sad popela na 27 pobjeda zaredom. Španjolac ne zna za poraz već peti turnir zaredom, a prije Toronta je osvojio Hamburg, Roland Garros, Queens i Wimbledon.

Prvi set protiv Gasqueta bio je uzbudljiv, a Francuz ga je dobio s nevjerojatnih 14-12 u tie-breaku. No, nakon toga Rafa je dao svom protivniku još samo tri gema, i sa lakih je 6:2 6:1 osigurao plasman u polufinale.

Ako Nadal osvoji turnir u Torontu smanjit će prednost Federera na samo 300 bodova na ATP ljestvici i već će sljedeći tjedan u Cinncinatiju imati priliku preuzeti ukupno vodstvo, te time završiti petogodišnju vladavinu Švicarca na vrhu svjetskog tenisa. 

U drugom današnjem polufinalnom dvoboju Toronta igrat će Nijemac Nicolas Kiefer i Ćilićev jučerašnji ''krvnik'' Francuz Gilles SImon.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider