Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Perica Bukić u Kući slavnih

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Perica Bukić večeras je u Malagi i službeno postao član Kuće slavnih u vodenim sportovima, što je počast koju su dosad od Hrvata primili samo Đurđica Bjedov, Zoran Janković, Zdravko Ćiro Kovačić i Ratko Rudić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na za javnost zatvorenoj ceremoniji Europskog saveza vodenih sportova Bukić je primio priznanje koje je jednohlasno podržalo svih 185 članova Odbora za imenovanje Kuće slavnih. Uz Bukića, u Kuću slavnih su primljeni i australska vaterpolistica Debbie Gibson, kao i talijanski filmski redatelj i pobjednik canneskog festivala Nanni Morretti, koji se u mladosti aktivno bavio vaterpolom, pa je dobio posebno priznanje koje je Kuća slavnih ranije uručivala i bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu i glumici Esther Williams.

Perica Bukić je naš najtrofejniji vaterpolist, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza. Rođen 1966. u Šibeniku, Bukić je počeo igrati za Solaris, potom za zagrebačku Mladost i splitski Jadran, a u karijeri osvojio točno 40 medalja, među kojima se posebno ističu olimpijsko zlato sa OI u Lod Angelesu 1984. i Seulu 1988., te srebro sa Hrvatskom iz Atlante 1996. Dobitnik je i brojnih državnih priznanja, a najboljim je hrvatskim vaterpolistom bio proglašavan 1991., 1992. i 1998. godine.

Međunarodna Kuća slavnih u vodenim sportovima ima sjedište u američkom Fort Lauderdaleu, a prvi njezin "stanovnik" bio je čuveni filmski Tarzan Johnny Weissmüller još 1963.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider