Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Odbijena Gatlinova žalba

Olimpijski prvak iz Atene na 100 m američki atletičar Justin Gatlin (26), koji je suspendiran zbog dopinga, ipak neće nastupiti na američkim olimpijskim kvalifikacijama, koje počinju u Eugeneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Viši sud u Atlanti odbio je Gatlinovu žalbu na presudu Saveznog suda u Pensacoli (Florida) koji odlučio da nije nadležan odlučivati o tome tko može sudjelovati na olimpijskim kvalifikacijama, te da je to u rukama Američkog olimpijskog odbora (USOC).

"Gotovo je, Američki olimpijski odbor dobio je bitku. Nakon ove presude jedino bi se mogli obratiti Vrhovnom sudu, no moj je klijent odbacio tu mogućnost", izjavio je Gatlinov odvjetnik Joseph Zarzaur.

Gatlin je 2006. po drugi puta u karijeri pao na dopinškoj kontroli, te je zaradio četverogodišnju suspenziju. Prije dva tjedna Međunarodni sportski arbitražni sud u Lausannei potvrdio je odluku od četverogodišnjoj suspenziji.

Gatlin je prvi puta pao na dopinškom testu 2001., kada je bio pozitivan na amfetamine. No, on tvrdi da tada nije uzimao doping, već lijekove za liječenje poremećaja u koncentraciji, što mu je utvrđeno još u djetinjstvu. Zbog toga Gatlin traži da se taj prvi dopinški prekršaj briše iz njegovog dosjea i pritom se poziva na američke zakone koji štite osobe s posebnim potrebama.

Da je uvažen njegov argument, onda bi mu prvi dopinški prekršaj bio onaj iz 2006. U tom slučaju maksimalna kazna je dvogodišnja suspenzija i Gatlin bi mogao sudjelovati na predstojećim olimpijskim kvalifikacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider