Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

NFL: Krenula ludnica, Hrvati startali pobjedama

Posljednjih godina Amerikanci hrvatskog podrijetla igraju jednu od važnjijih uloga u najpopularnijem sportu u SAD-u. Trener Patriotsa Belichick jučer je krenuo pobjedom, dok je David Diehl sa svojim Giantsima to učinio još u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudionici prošlosezonskog finala profesionalne lige američkog nogometa (NFL) momčad New England Patriotsa pobjednički je krenula u novu sezonu svladavši na domaćem terenu Kansas City Chiefse 17:10. No, teško se ozlijedio njihov "quarterback" Tom Brady (31).

Brady je teško ozlijedio lijevo koljeno već u prvoj četvrtini kada je na njega naletio igrač Kansasa Bernard Pollard. Pojedini mediji javljaju da je ozljeda tako ozbiljna da bi Tom Brady mogao propustiti čitavu sezonu.

New England Patriotsi, koje vodi trener hrvatskog podrijetla Bill Belichick, prošle su sezone ostvarili povijesni rezultat završivši ligaški dio sa 16 pobjeda u isto toliko utakmica. Iako su bili veliki favoriti za naslov prvaka, u Super Bowlu su neočekivano izgubili od New York Giantsa.

U braniteljima naslova Giantsima jednu od najvažnijih ulogu igra nezamjenjivi David Diehl, koji je Hrvat po majčinoj strani obitelji, a otac mu je njemačkih korijena. Ovaj 27-godišnjak je odgajan u hrvatskom duhu zahvaljujući baki, a svoju pripadnost dokazuje i velikim hrvatskim grbom istetoviranim preko lijeve ruke. 

New York Giantsi su u svoju obranu naslova krenuli još u četvrtak pobjedom nad najvećim rivalima Washington Redskinsima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider