Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka u središtu zanimanja

Da je Blanka Vlašić bila najveća zvijezda subotnjeg atletskog mitinga u Madridu, potvrđuje i izvješće najveća novinske agencije na svijetu britanskog Reutersa, koji je najviše prostora u tekstu posvetio svjetskoj prvakinji u skoku u vis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reuters navodi da je "hrvatska visašica sa 206 cm izjednačila svoj najbolji rezultat sezone i upisala 31. uzastopnu pobjedu". Napominje se da je Blanka Vlašić slavila ispred Španjolke Ruth Beitiae i olimpijske prvakinje Jelene Slesarenko, te da je ponovno pokušala oboriti svjetski rekord Stefke Kostadinove.

Britanska agencija podsjeća da u dosadašnjem dijelu sezone Blanka Vlašić ima osam najboljih rezultata na svijetu.

Otac i trener Joško Vlašić izvještava kako nije sve bilo tako glatko, jer je proklizavši prilikom probnog skoka Blanka Vlašić hitno zamijenila nove sprinterice starijim parom. Izuzetno tvrda nova "Mondo" staza nije bila mjesto za eksperimentiranje sa novim skakačkim sprintericama.

"U početku natjecanja sve sam kontrolirala na uobičajeni način. Imala sam eksplozivnosti i odrađivala skokove na nižim visinama uz prihvatljiv potrošak energije. Odjednom sam izgubila pravi ritam zaleta, zbog čega sam imala nekoliko popravnih pokušaja na većim visinama. Jednostavno sam bila prebrza ili prespora u zaletu. Na kraju je ponestalo svježine, pa sam izuzetno zadovoljna dosegom od 206 cm", izjavila je svjetska prvakinja, koja je osigurala pobjedu već na visini od 201 cm, a potom je preskočila 203 i 206 cm.

Sljedeći nastup Blanka Vlašić imat će 11. srpnja u Rimu, na trećem izdanju Zlatne lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider