Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Žele li braća Žužul spasiti NK Split ili graditi stanove?

Krajem devedesetih godina nogometni klub Split usprkos tradiciji dugoj 95 godina završio je u dugovima. Vlasnik kluba i svih njegovih nekretnina bio je grad. No, tadašnja je gradska uprava dopustila da se klub zaduži u Hypo alpe adria banci do grla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradske su vlasti posebnim nalogom dopustile i da zalog za kredit bude vrijedna nekretnina kraj hotela Marjan. Kamate su dramatično rasle, a dugovi su progutali klub.

Tada su se pojavila braća Žužul i ponudila spas od stečaja. Isplatili su dugove raznim vjerovnicima i tako postali vlasnici kluba i sve njegove imovine.

Dugovi su iznosili oko 2,9 milijuna eura. Ali samo nekretnina kod hotela Marjan, čak i zapuštena, vrijedi gotovo pet milijuna eura. Osim toga Žužuli imaju i planove oko samog kluba Split.

Kako doznajemo, uz dva velika travnata terena planiraju gradnju raznih sadržaja, a neki kažu da ih zanima i stanogradnja. No članovi kluba pitaju se što će Žužul u budućnosti napraviti s klubom.

Isti je prostor želio i Željko Kerum jer se nadovezuje na hotel Marjan koji je kupio i koji obnavlja. No, Žužuli su bili brži.

Postupak oko kluba je na Trgovačkom sudu i u ponedjeljak bi trebalo biti poznato kakva je budućnost NK Split.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider