Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Zbog vrbovanja igrača Tottenham prijavio Fergusona i Beniteza

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham Hotspur, novi klub hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, odlučio je vodstvu lige prijaviti Manchester United i Liverpool zbog vrbovanja svojih igrača Dimitra Berbatova i Robbiea Keanea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manager Manchester United Alex Ferguson izjavio je kako očekuje da će Berbatov postati članom njegove momčadi prije početka nove sezone, dok je manager Liverpoola Rafael Benitez iskazao interes za Keanea.

Prema mišljenju Tottenhamova predsjednika Daniela Levyja, Ferguson se ponio arogantno i prekršio je pravila Premier lige.

"Riječ je o očiglednom primjeru arogancije i vrbovanja našega igrača. Također, radi se o vjerojatno jednom od najtežih prekršaja nekoga managera u povijesti Premier lige, pogotovo kada imamo u vidu njegove izjave u vezi mogućeg prelaska Cristiana Ronalda iz Manchestera u Real Madrid. Ovaj slučaj je samo jedan u nizu sličnih koji se ponavljaju još od prošloga ljeta u kojima Manchester United krši pravila Premier lige. Stoga nam nije preostalo drugo nego i službeno prijaviti poteze Manchester Uniteda. Benitez je izrekao slične komentare vezane za Robbiea Keanea, pa smo ranije ovoga tjedna prijavili i Liverpool. Ponašanje oba kluba je sramotno, jer smo i jednima i drugima rekli da nemamo namjeru prodavati ni Robbiea niti Dimitra, no oni su ih nastavili vrbovati bez našega dopuštenja", stoji u Levyjevu priopćenju.

Levy je naglasio kako nema namjeru prodati niti jednog igrača, ali da se sada nalazi u vrlo teškom položaju zbog neetičkih postupaka managera Manchester Uniteda i Liverpoola.

"Apsolutno ne želim prodati niti jednog igrača i do sada nismo dobili niti jednu službenu ponudu, ali znate kako je teško zadržati nekoga kada mu drugi napune glavu obećanjima i on počne negativno utjecati na atmosferu u svlačionici. A upravo je to situacija u kojoj se mi sada nalazimo jer su i Dimitar i Robbie jasno izrazili želju za odlaskom", kazao je Levy.

Berbatov i Keane su prošle sezone ukupno postigli 46 golova za Tottenham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider