Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Wenger: 'Ovo su najbolji mladi igrači koje sam ikad trenirao!'

Nakon senzacionalne 6:0 pobjede Arsenalove pomlađene momčadi u Carling kupu, menadžer Arsene Wenger bio je oduševljen igrom svojih golobradih mladića, kojima je u utakmici protiv Sheffield Uniteda prosjek godina bio tek 19.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda od 6:0 mladih Arsenalovih rezervi nikog nije ostavila ravnodušnim. Wenger je u intervjuu za The Sun izjavio da je to najbolja grupa mladih igrača koju je ikad imao na raspolaganju.

'Možda su mladi, ali ne igraju kao djeca. Ne bi me bilo strah staviti ih u igru ni u Premier ligi, jer svi oni imaju talenta za igranje na najvišem nivou.'

U momčadi koja je razbila Sheffield nastupilo je čak osam tinejdžera, i bila je to najmlađa Arsenalova ekipa u povijesti. Wengerova odluka da novac ne baca na skupe zvijezde pokazala se pravilnom, jer Topnici na raspolaganju imaju čitav niz mladih talentiranih igrača, koji neće zakazati kad ih menadžer stavi u igru.

'Među njima nema niti jedan igrač koji na svojoj poziciji ne posjeduje kvalitetu za igranje u Premier ligi. Bio sam iznenađen kako su dobro odigrali. Znao sam da su dobri, ali nisam znao kakvi će pokazati na velikoj pozornici. No, svi su bili sjajni.'

Junak dvoboja bio je meksički napadač Carlos Vela, koji je zabio hattrick, a proslavio se i mladi 16-godišnji veznjak Jack Wilshere, koji je zabio peti od šest Arsenalovih pogodaka.

'Izgledali smo kao prava ekipa i jako sam ponosan zbog toga. Sada je pred nama izazov kako igrače održati na okupu i kako ih integrirati u prvu momčad u sljedećih nekoliko godina,' zaključio je ponosni menadžer Arsenala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider