Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vlasnik Newcastlea uvrijedio šeike iz Dubaija

Iako je prije nekoliko dana najavio kako će prodati Newcastle, vlasniku Mikeu Ashleyju ne samo da se ne žuri, već kako se čini, iz nekog razloga i opstruira prodaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ashley je Newcastle kupio prošle godine za 135 milijuna funti te uložio dodatnih 110 milijuna kako bi vratio klupske dugove. No način na koji je vodio klub stvarao je bijes kod navijača, a kap koja je prelila čašu bila je svađa s trenerom Kevinom Keeganom zbog koje je ovaj i napustio klupu na St James Parku.

Posljednjih se dana u britanskim medijima podosta pisalo o potencijalnim kupcima. Kao jedan od njih spominjao se i Microsoft, tj. Bill Gates. Ashley je pak zajedno s čelnicima kluba otputovao u Dubai, no i tamo je sve pošlo krivo. 

Ashley naime, za klub traži dvostruko više nego što je u njega uložio - 481 milijun funti. Navodno se nije pojavio na sastanku s kupcima jer je čuo kako nisu spremni dati više od 200 milijuna, a dodatno je 'podgrijao' bijes šeika u konzorciju Dubai kada je na jednoj arapskoj poslovnoj internet stranici objavljena fotografija Ashleya kako u javnosti tijekom Ramazana pije alkoholne koktele. 

Jučer navečer iz Dubai Investment Grupe stiglo je i priopćenje u kojem se navodi da nisu uključeni u nikakve pregovore u vezi kupnje kluba te da to ne namjeravaju činiti niti u budućnosti. Glasnogovornik Dubai Sports Cityja izjavio je kako niti oni nisu zainteresirani, a iste tvrdnje stigle su i iz tvrtke Zabeel Investments koja je u vlasništvu šeika Mohammeda bin Rashida Al- Maktouma. 

>> Engleska: Spremaju se protesti navijača, policija spremna

>> Bin Laden kupuje Newcastle?

A posljednje informacije koje stižu s Tynesidea govore kako su u tijeku pregovori s kuvajtskim biznismenom Nasserom Al Kharafijem čije se bogatstvo procjenjuje na oko 7 milijardi funti (oko 12 milijardi dolara).

“Al Kharafi ima novca da kupi klub, ali Mike Ashley potpuno krivo pristupa prodaji. Odmah u staru potpuno 'ubije' interes mogućih kupaca s cijenom i odbijanjem pregovora o istoj. Ako zaista želi prodati onda ide krivim putem. Iako imaju novca, nitko ne želi dati više nego što klub vrijedi. Kako stvari sada stoje, Ashley će seu Englesku vratiti bez kupca", kazao je posrednik u prodaji za britanski Telegraph. 

Takav razvoj situacije sasvim sigurno neće usrećiti navijače Newcastlea koji su do sad protiv 'omraženog' vlasnika već organizirali nekoliko protestnih skupova i pozvali na bojkot utakmica, a u jednom pubu u newcastleu napadnut je otac dvoje djece samo zato jer su ga pijani navijači zamijenili s Ashleyjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider