Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ubio se bivši poljski reprezentativac

Bivši poljski reprezentativac 34-godišnji Adam Ledwon u svojoj kući u južnoj Austriji pronađen je mrtav.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija iz Klagenfurta potvrdila je da je igrač austrijskog Kaerntona pronađen mrtav u srijedu kasno popodne, no nisu željeli dati više informacija.

'Bili smo šokirani. Pronađeno je oproštajno pismo no nije još prevedeno, čekamo da se to istraži', izjavio je Michael Heiden, menadžer Austria Kaerntena.  

Adama je pronašao Patrick Wolf, kolega iz kluba, koji je do njega svratio nakon što je propustio prijateljsku utakmicu protiv Bruckla u srijedu navečer.

Ledwon je za poljsku reprezentaciju u razdoblju od 1993-1998. odigrao 18 utakmica, radio je kao komentator za poljsku televiziju u vrijeme Europskog prvenstva kada je Poljska igrala s Austrijom. 

'Ovo je vrlo tužna vijest, pogotovo u ovom trenutku. Svi su igrači obaviješteni o ovom nesretnom događaju', izjavio je Zbigniew Kozminski, glasnogovornik Poljskog nogometnog saveza.

Ledwon je igrao za GKS Katowicw u Poljskoj, Bayer Leverkusen i Fortunu Koeln u Njemačkoj 1990. U Austriju se preselio 2000. gdje je igrao za Austria Vienna, Admira Viennu i Strum Graz prije nego što se priključio momčadi Austria Kaertena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider