Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Turci u sudačkoj nadoknadi izbacili domaćine

Pogotkom Arne Turana u 92. minuti Turska je došla do pobjede u Baselu protiv domaćih Švicaraca rezultatom 2:1. Po iznimno teškom vremenu na St. Jakob Parku Švicarci su nesretno izgubili od Turske i sada više nemaju ni matematičke šanse za prolazak u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliko je to razočaranje za ambicioznog domaćina, koji je uoči prvenstva najavljivao pohod na sam europskih vrh. Turke je ova pobjeda vratila u život i sad su oni favoriti za prolazak u četvrtfinale.

Prvo poluvrijeme obilježio je snažan pljusak, nakon kojeg se teren pretvorio u močvaru. Dodavanja po zemlji više nisu bila moguća, a kontrolirati loptu postalo je veoma teško. 

Turska se jako slabo snalazila u takvim uvjetima i domaći su sve mogli riješiti do odmora. 

Prednost Šivcarskoj donio je Hakan Yakin u 32. minuti. Derdiyok je prošao golmana i dodao mu loptu, a švicarskom Turčinu nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu. Ubrzo je Yakin opet našao u stopostotnoj prilici, ali ovaj je put poslao loptu pored desne stative vratara Volkana.

Turski izbornik Terim u nastavku je uveo Senturka što je bio sjajan potez, jer je baš on glavom izjednačio u 58. minuti, na Nihatov nabačaj. 

Kiša je prestala padati, a Turci su se sve bolje snalazili na terenu. Nihat je sredinom drugog dijela mogao donijeti gostima prednost, ali ostao je za koji centimetar kratak na Tuncayevo dodavanje.

Švicarcima je bilo jasno da im je bod u ovom susretu jednak porazu, pa su ozbiljno pritisnu potkraj utakmice, no turskog golmana nisu uspjeli savladati. U sudačkoj nadoknadi Turci su ipak stigli do pobjede. Arda Turan opalio je iz daljine, loptu je netko skrenuo i ona je završila u Benagliovom golu.

Nakon ovog dvoboja Portugal je i matematički osigurao prolazak u četvrtfinale. Turci i Česi u međusobnom će susret odlučiti tko će biti drugi u skupini, a Švicarcima ostaje još utakmica protiv Portugala, prije nego što Europsko prvenstvo za njih zauvijek završi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider