Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Stoičkovu neshvatljv pad bivšeg prvaka Europe

U Srbiji se svi bave Crvenom Zvezdom. No sedmo mjesto na prvenstvenoj koloni Meridijan Superlige zaintrigiralo je i velika imena "svetskog fudbala“ da kažu neku kritičnu o bivšem prvaku Europe. Legendarni Hristo Stoičkov pozabavio se ponosom Marakane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Hristo veličanstveni“ prodao je nekoliko „lažnjaka“ srpskim medijima ovoga ljeta koji su pomislili da će bugarski genij preuzeti užarenu klupu Zvezde. No Hristo se u Beogradu pojavljivao isključivo da uprazni svoje hedonističke potrebe „da zapeva i zaigra“ sa svojim pjevačkim idolom - Miroslavom Ilićem.

Zvezda za vodećim Partizanom nakon pet kola zaostaje čak deset bodova. Na utakmici protiv Jagodine i premijerne pobjede Zvezde u prvenstvu (3:0), igrači su istaknuli majice s natpisom „Pravda za Uroša“.

Uroš je podsjetimo, pokušao nagurati upaljenu baklju policajcu u usta pa je dobio deset godina zatvora. Igrači su se solidarizirali i mladom dvadesetogodišnjem Deliji pružili podršku, što je dakako izazvalo novi skandal na relaciji uprava - igrači - navijači.

Navodno su predsjednik Dobrivoje Tanasijević i sportski direktor Ilija Ivić rekli NE majicama, a trener Čedomir Janevski i igrači su odjenuli sporni odjevni predmet kazavši da na to nisu bili prisiljeni od strane navijača.

Igrači su znali da je to inicijativa Delija koji pak nisu htjeli protiv svojih navijača sa Sjevera. U cijelu aferu uključilo se i tužilaštvo koje traži neke odgovore jer ne želi takvo javno iskazivanje podrške Urošu Pešiću.

Jednostavno mi je neshvatljivo da je klub koji je bio prvak Europe sada toliko obezglavljen

Stoičkov pak „ne može da veruje“ kako je klub koji je bio ponos Balkana početkom 90-ih, sada muku muči sa brojnim problemima na i izvan terena.

„Jednostavno mi je neshvatljivo da je klub koji je bio prvak Europe sada toliko obezglavljen. Nevjerojatno je da se toliko puno ljudi promjenilo u tako kratkom periodu na čelnim pozicijama“.

Osvrnuo se bivši bugarski izbornik na sadašnjeg srpskog izbornika Radomira Antića. Iako je Antić trener sa pedigreom, ne cvjetaju mu ruže s reprezentacijom. Stoičkov glavni problem vidi u balkanskom mentalitetu.

“Trener nije čarobnjak i Antić ne može puno napraviti na planu balkanskog odnosa prema igri. Bit će mu teško, ali on je odličan trener i odlično poznaje nogomet“, hvali Hristo Radomira.

„Balkanske momčadi igraju najbolje kada su stjerane u zid. Velika stvar za Srbiju je to što Antić ima logiku trenera za zapada.“ 

Stoičkov je istaknuo da Srbija ipak ima dobre šanse da u konkurenciji Francuske, Rumunjske, Austrije i Litve dohvati jednu od dvije pozicije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider