Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Serie A: Mafija pokušala preuzeti Palermo

Talijanska policija je u Palermu privela dvije osobe za koje se sumnja kako su pripadnici talijanskog podzemlja koji su željeli preuzeti kontrolu nad talijanskim nogometnim prvoligašem Palermo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni menadžeri Giovanni Pecoraro i Marcello Trapani za koje se sumnja kako su povezani s mafijaškim bossom Salvatoreom Lo Piccolom pokušali su se ubaciti u vladajuće strukture kluba kako bi mafija preuzela kontrolu nad klubom. Lo Piccolo, koji je prošle godine osuđen na 25 godina zatvora, preko Pecorara i Trapanija je pokušao ubaciti svoj novac u klub, te kontrolirati izgradnju novog stadiona i prodaju mladih igrača.

Policija je do ovih saznanja došla prisluškujući telefonske razgovore spomenutog dvojca, a "plavci" su otkrili i kako je za svaku domaću utakmicu Palerma osigurano 100 ulaznica za pripadnike mafije. Kada je predsjednik kluba Maurizio Zamparini saznao za dopunske aktivnosti Pecorara i Trapanija izbacio ih je iz kluba.

"Nitko neće preuzeti klub. U Palermu sam pet godina i nikada nisam dobio niti jedan uznemirujući poziv, niti prijetnje," kazao je Zamparini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider