Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Senderos potpisao za Milan

Arsenalov branič Philippe Senderos provest će godinu dana na posudbi u talijanskom Milanu, s mogućnošću da sljedeće sezone potpiše pravi ugovor s crveno-crnima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rossoneri očajnički zadnjih tjedana traže stopera, nakon što se ozlijedio Alessandro Nesta. Činilo se da će u redove Milana doći Branislav Ivanović, igrača Chelseaja, međutim dogovor je u zadnji čas propao, pa su Talijani morali posegnuti za planom B.

Milan se ovaj tjedan okrenuo prema švicarskom braniču Philippu Senderosu i uspjeli su postići dogovor s Arsenalom. Švicarski reprezentativac dolazi u Milano na jednogodišnju posudbu, s mogućnošću da sljedeće sezone pređe u Seriju A za stalno. Londonskom klubu će pripasti dva milijuna eura, a Milan na koncu ove sezone može u potpunosti otkupiti ugovor.

Senderos je kao 18-godišnjak prešao iz Servettea u Arsenal. No, prošle sezone našao se na udaru kritika zbog svojih čestih grešaka u Arsenalovim utakmicama, a pao je i u nemilost Arsena Wengera. Nakon što su Topnici u svoje redove doveli Mickaela Silvestera iz Manchester Uniteda, više za Švicarca nije bilo mjesta u ekipi.

23-godišnji Senderos odigrao je 74 utakmice u Premier ligi, a zabio je i četiri pogotka, u šest sezona koje je proveo u dresu Arsenala. Za švicarsku reprezentaciju nastupio je 31 put, a sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu 2006. te Europskom 2008.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider