Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Rukavina odlazi u Panathinaikos

Napadač splitskog Hajduka Ante Rukavina trebao bi sljedećih dana u Ateni potpisati ugovor s grčkim Panathinaikosom, koji je za njega Hajduku ponudio 2,8 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladom napadaču splitskog Hajduka u petak je stigla službena ponuda grčkog Panathinaikosa za prelazak u taj klub i on će u subotu otputovati u Atenu, te prođe li liječničke preglede potpisat će ugovor za taj klub, priopćeno je iz Hajduka.

S njim će u Atenu i sportski direktor Hajduka Iko Buljan, koji je u petak navečer novinarima u Splitu izjavio kako je odlazak Rukavine veliki gubitak za Hajduk, ali je za Rukavinu takav rasplet možda bolji.

"Gubimo jednog bisera", rekao je Buljan.

Rukavina je prije godinu i pol iz Šibenika prešao u Hajduk kao jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih nogometaša, ali po mišljenjima većine nogometnih stručnjaka njegov talenat nije došao do izražaja u splitskom klubu.
 
Za Rukavinu su u prošlosti bili zainteresirani Trabzonspor te Einteracht iz Frankfurta, koji su nudili i preko 3 milijuna eura, no navijači nisu dopustili prodaju mlade Hajdukove nade. Ipak, sada Rukavina odlazi za manje novaca i nitko ga u tome ne može spriječiti.

S obzirom da se iznos transfera dijeli po pola između Rukavine i kluba, a Hajduk ima tek 60 posto klupskog udjela (Šibenik ima 40), splitskom klubu od ovog će transfera ostati tek oko 750 tisuća eura.

Rukavini je Panathinaikos ponudio četvorogodišnji ugovor, a mogao bi zarađivati oko pola milijuna eura po sezoni. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider