Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Robinho uzvratio Peleu: On bi na mom mjestu učinio isto

Robinho je svojim prelaskom u Manchester City iz Reala zasjenio tračeve i sapunice oko oba Ronalda, te postao najkomentiranija nogometna tema u svijetu, a posebno u rodnom Brazilu gdje su ga najviše kritizirali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna legenda Pele kritizirao je odluku 24-godišnjeg brazilskog reprezentativca da prijeđe iz Real Madrida u Premiership. Pele je Robinhu poručio „da treba ozbiljnu pomoć u savjetovanju“ nakon što je ovaj posljednjeg dana prijelaznog roka za 33 milijuna funti šokantno potpisao za Man City te tako napustio najveći klub na svijetu.

No Robinho je ustrajan u svojoj odluci koju smatra potpuno ispravnom. Mladi nogometaš uzvratio je Peleu poručujući mu da prihvaća njegove kritike, no misli kako bi nogometni kralj učinio isto u njegovoj situaciji. 

>> Brazilci o Robinhu: ''Sram nas je što smo proizveli takvog igrača!''

„Real me odbacio, čak su me koristili kao mamac za moguću zamjenu i transfer Cristiana Ronalda. No kako su s njim pregovori propali, željeli su me iznenada zadržati. Nisu na mene računali isprva, pa nisam htio tamo ostati što sam uostalom i rekao predsjedniku Reala Calderonu“, rekao je Robinho.

Priznao je kako je njegova prva namjera bila prijeći u Chelsea gdje bi ga trenirao bivši izbornik Brazila Scolari, ali više faktora utjecalo je da ti pregovori propadnu što mu je omogućilo prelazak u City.

„Realu se nije svidjelo što je Chelsea već tiskao dresove s mojim imenom prije završetka transfera, a svota koju je Chelsea nudio nije zadovoljila apetite Madrižana.“

Robinho je čelnicima Reala zamjerio i što ga nisu pustili na Olimpijske igre, što su ovi demantirali pravdajući se njegovom ozljedom.

„Plakao sam kad me Calderon nije pustio u Peking. Nakon toga, rekao sam da želim ići iz kluba“, rekao je ogorčeni nogometaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider