Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Poljska i Ukrajina ipak ostaju domaćini EP 2012.

Poljska i Ukrajina ipak će biti domaćini Europskog prvenstva 2012. godine, ali ih je UEFA upozorila da ubrzaju radove na objektima potrebnim za domaćinstvo EP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik UEFA-e Michel Platini uputio je možda i posljednje upozorenje Poljacima i Ukrajincima koji se već mjesecima "igraju s vatrom".

'Izvršni odbor je samo potvrdio želju UEFA-e da se EP organizira u Poljskoj i Ukrajini. Međutim, pred domaćine smo postavili jasne zadatke koje moraju izvršiti', kazao je Platini, koji je na direktno pitanje prijeti li Poljskoj i Ukrajini oduzimanje EP odgovorio: 

'Da. Izgradnja stadiona u Kijevu i Varšavi je ključni problem. Bez tih stadiona nema niti prvenstva.'

Obećali su nam hotele, ceste, zrakoplovne luke, no ništa još nije izgrađeno

Platini je naglasio kako su domaćini europske smotre obećali 'brda i doline', no za sada niti jedno obećanje nisu ispunili.

'Obećali su nam hotele, ceste, zrakoplovne luke, no ništa još nije izgrađeno,' dodao je predsjednik UEFA-e.

Krovna nogometna organizacija Starog kontinenta razmišlja i o smanjenju broja stadiona s osam nas šest kako bi se ubrzali radovi.

"Krajnji rok je svibanj 2009. godine. Pozorno ćemo pratiti događaje u obje zemlje, a u svibnju 2009. godine ćemo donijeti odluku na koliko će se stadiona igrati," dodao je Platini naglasivši kako Uefa još uvijek ne razmatra rezervne opcije.

"Još ne razmišljamo o planu B, no ukoliko se ne izgrade stadionu u Kijevu i Varšavi biti ćemo prisiljeni potražiti rezervnu opciju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider