Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Pobuna navijača Zadra: Tko je vlasnik kluba, Grad ili Sinovčić?

Nakon najnovije pobune navijača Dinama, vrlo slična stvar dogodila se i u Zadru. U otvorenom pismu zadarskom gradonačelniku, članovi Tornada pitaju tko je vlasnik njihova voljenog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pitanjem su navijači ciljali na 'klupskog šefa', Rena Sinovčića. On ih je razljutio uvredama nakon nedavnih navijačkih protesta zbog loših rezultata zadarskog kluba.

Natpis 'Reno odlazi!' odavno je prebojen i strašilo s gola je maknuto. Ptice su se vratile na Stanove. Ostale su samo zapaljene tribine. Tornado se ogradio od svega, ali su iskoristili priliku da se još jednom obračunaju s Renom Sinovčićem.

'Gospodine Kolega, u ime svih pripadnika Tornada, svih navijača NK Zadra, svih građana grada Zadra želimo da nam kažete čiji je klub NK Zadar? Da li je to klub u vlasništvu grada Zadra ili u vlasništvu Rena Sinovčića?', stoji u pismu upućenom zadarskom gradonačelniku.

U Tornadu nisu htjeli davati izjave. No, gradonačelnik Kolega rado je odgovorio na pitanje navijača.

Da li je to klub u vlasništvu grada Zadra ili u vlasništvu Rena Sinovčića

'Nogometni klub Zadar je klub, športski klub koji funkcionira sukladno zakonu o športu. On ima svoju skupštinu koja bira izvršni odbor i koji bira svoje organe koji zapravo provode izvršnu politiku, od direktora može angažirati i vanjske suradnike', rekao je gradonačelnik prilično banalizirajući pitanje navijača.

Navijači su vanjskom suradniku zamjerili što si dopušta odlučiti tko može na stadion, a tko ne.

'Nije ga ni bilo, niti će ga biti! Rat ne postoji i smatram da je svaki korektan navijač koji dođe navijati dobrodošao u klub i da podrška nam svaka treba', rekao je 'vanjski suradnik' Sinovčić.

U klubu su spremni na nastavak suradnje s navijačima, ali kažu vrijeme je da se skinu rukavice i da se u javnost istupi poimenice, a ne iza naziva navijačke udruge.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider