Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Niko Kranjčar: Nadam se da ćemo igrati najbolje protiv svakog tko nam se nađe na putu

Većina stručnjaka se slaže kako bi hrvatska nogometna reprezentacija glavnu prevagu u dvoboju protiv Austrije trebala ostvariti na sredini terena. Niko Kranjčar, Luka Modrić, Darijo Srna i Niko Kovač ipak su kvalitetniji igrači od austrijskog 'kvarteta' kojeg predvodi Andreas Ivanschitz.

"Svi se nadamo da ćemo protiv Austrije odigrati najbolju utakmicu, ali ne samo protiv Austrije već i protiv Njemačke i protiv Poljske i svakog tko nam se kasnije nađe na putu," kazao je Kranjčar.

Veznjak engleskog premierligaša Portsmoutha smatra kako je pritisak daleko veći nego prije dvije godine kada smo igrali na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Tada smo otvarali turnir protiv Brazila, a sada igramo protiv Austrije. Svi smo svjesni da Austriju možemo svladati, dok o Brazilu nismo mogli tako razmišljati. Ovoga puta smo mi favoriti," smatra Niko. 

>> Bilić: Napetost raste, ali je pozitivna

Prije dvije godine Niko i njegov otac Zlatko, tadašnji hrvatski izbornik, bili su proglašeni glavnim krivcima za neuspjeh na prvenstvu. No, Niko se ne želi previše osvrtati na ta vremena.

"Ne želim više govoriti o tim vremenima. Već sam objasnio kako sam se osjećao. Sada je puno lakše, usredotočen sam isključivo na svoju igru'.

Niko Kranjčar je svjestan kako hrvatska reprezentacija nije briljirala u pripremnim utakmicama protiv Moldavije i Mađarske. Mršava riječka pobjeda i mađarski remi uzbunili su hrvatsku javnost uoči početka EURO-a.

"Nismo odigrali sjajno u tim utakmicama. Ali svi smo već polako razmišljali o utakmici s Austrijom. Te utakmice nisu bile prava slika naše momčadi.".

Niko se osvrnuo i na našeg prvog suparnika, Austriju.

"Vjerujem kako će zbog navijača krenuti fanatično. Nemaju što izgubiti, svi su ih otpisali i uvjeren sam kako će igrati daleko iznad svojih mogućnost," zaključio je Niko Kranjčar.

Ćorluka: U dobroj sam formi 

Vijest kako je Vedran Ćorluka osjetio probleme sa starom boljkom, tetivom uzbunila je hrvatske novinare u Bad Tatzmannsdorfu. Posebice kada je Ćorkuka ranije završio trening u Oberwartu, a dan kasnije u Bad Tatzmannsdorfu vježbao sa drugom momčadi.

Međutim, Slaven Bilić, a potom i sam branič Manchester Citya odagnali su hrvatske strahove.

"Ćorluka će igrati protiv Austrije, preventivno je napustio trening," naglasio je hrvatski strateg dok je Ćorluka naglasio:

"Uobičajeno je da treniram na toj strani."

Ćorluka se osvrnuo i na posljednje kritike da nije u pravoj formi.

"Znam da neki kažu kako nisam u pravoj formi. Makar ja mislim da nije baš tako. Ovdje sam se oporavio. Odlično smo radili protekla dva tjedna, Miljenko Rak nas je kvalitetno pripremio," naglasio je jedan od četvorice hrvatskih reprezentativaca koji igraju u elitnom razredu engleskog nogometa. Eduardo da Silva je član Arsenala, Niko Kranjčar igra za Portsmouth, dok će Luka Modrić od jeseni nositi dres Tottenhama.

Ćorluka je uvjeren kako je tandem "Ćorluka - Srna" biti jaka hrvatska strana na europskom prvenstvu.

"I ja se nadam da će tako i biti. Ustvari to se od nas očekuje. Po bokovima bi trebali kretati svi naši napadi prema austrijskom golu i ne znam kako će nas domaćin zaustaviti," naglasio je.

Hrvatski branič smatra kako su Ivanschitz i Linz najopasniji austrijski igrači.

"Nadam se da nećemo imati toliko problema, kao oni s nama. Samo ne smijemo igrati kao u Mađarskoj jer tada neće biti dobro. Ali, mislim da to više ne možemo ponoviti," zaključio je Ćorluka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider