Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Manchester City dobio nove vlasnike, a Unitedu preotima Berbatova

Grupacija za razvoj i ulaganje iz Abu Dhabija u ponedjeljak je objavila kako je kupila engleskog nogometnog prvoligaša Manchester City od dosadašnjeg vlasnika Thaksina Shinawatre, bivšeg premijera Tajlanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Uspješno smo priveli kraju veliko preuzimanje jednog od naboljih i najstarijih engleskih nogometnih klubova", izjavio je predstavnik grupacije Sulaiman Al-Fahim.

Odmah po preuzimanju kluba, koji je ranije u ponedjeljak prodao hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluku Tottenham Hotspuru, novi vlasnici Manchester Cityja odlučili su pokazati "mišiće" time što su u posljednji trenutak najvjerojatnije gradskom suparniku Manchester Unitedu preoteli bugarskog napadača Dimitra Berbatova, dosadašnjeg člana Tottenhama.

Tijekom čitavog prijelaznog roka bio je aktualan prelazak Berbatova u United, ali klub s Old Trafforda nije želio platiti odštetu koju je tražio Tottenham. Kada je United pristao isplatiti 25 milijuna funti za Bugarina, novi vlasnici Cityja uputili su Tottenhamu ponudu u visini od 34 milijuna funti za Berbatova koju je Tottenham odlučio prihvatiti.

Preostaje još samo da Berbatov pristane na prelazak u City umjesto u United.

"Koliko je meni poznato, klubovi su se dogovorili i mislim da je sada sve na momku da odluči", rekao je manager Manchester Cityja Mark Hughes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider