Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Rumunjski Cluj iznenadio Romu, Cipranima bod u Bremenu, Chelsea lako

U 1. kolu Lige prvaka dogodilo se nekoliko velikih iznenađenja, od kojih je svakako najveće pobjeda rumunjskog Cluja usred Rima. Ciparski Anorthosis također je priredio senzaciju, odigraviši 0:0 s Werderom u Bremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Romu je sezona počela katastrofalno. Nakon remija i poraza u prvenstvu, dogodio im se i kiks u Ligi prvaka, koji bi mogao biti jako skup. Rumunjski Cluj iskoristio je sve slabosti Spalettijeve momčadi te došao do povijesnog trijumfa. Rimljanima nije pomoglo ni to što su poveli pogotkom Panuccija u 17. minuti, jer im je u nastavku utakmice argentinski veznjak Cluja, Juan Culio, zabio dvaput i tako im uskratio bodove u 1. kolu.

Ciparski Anorthosis ponovo se proslavio. Nakon što su senzacionalno izbacili Rapid i Olympiakos, ovaj su put skalp uzeli Werderu iz Bremenu. Nisu slavili u Njemačkoj, ali i 0:0 je za Ciprane uspjeh vrijedan divljenja.

Najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka nisu imali problema. Chelsea je s lakih 4:0 porazio Bordeaux, a golove za Abramovićevu momčad zabili su Lampard, Joe Cole, Malouda i Anelka. Barcelona je golovima Eto'oa, Marqueza i Xavija porazila Sporting 3:1, dok je Inter pobijedio na vrućem gostovanju u Ateni Panathinaikos 2:0. Liverpool je također trijumfirao u gostima, a junak pobjede protiv Marseillea bilo je Steven Gerrard, koji je zabio dva pogotka, nakon vodstva domaćina.

Sjajan je večeras bio i Atletico iz Madrida, koji je na neugodnom gostovanju u Eindhovenu deklasirao PSV 3:0, a do pobjede su došli i Dinamovi krvnici iz Donjecka, na gostovanju kod Basela.

Sutra se igraju preostale utakmice 1. kola Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider