Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kvalifikacije za EP U21: Hrvatska pregazila Albaniju

Mlada reprezentacija Hrvatske u pretposljednjem je kolu skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Švedskoj, pred 2000 gledatelja u Varaždinu pobijedila Albaniju sa 4-0 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Dražena Ladića su bolju i konkretniju igru  okrunili pogotkom već u 14. minuti susreta. Odlično ubačenu loptu Pamića glavom je, na nogu Ljubičića, spustio Kalinić, za vodstvo 1-0. Hrvatska je na odmor mogla otići i s uvjerljivijim rezultatom da su Pamić u 27. i Kulušić u 32. minuti bili prisebniji i precizniji.

Nastavak je donio istu igru, premoć domaće reprezentacije i učestale udarce na gol Kolicija. Odličnu prigodu u 49. minuti propustio je Smrekar, koji je na poluvremenu zamijenio Kalinića. Prvi ozbiljan udarac prema vratima Kelave gostujući su igrači uputili tek u 51. minuti kada Vila šalje loptu pod vratnicu, no domaći vratar nije se dao iznenaditi. U slijedećem napadu Brezovec i Iličević pogađaju okvir gola.

Znatno bolju igru od protivnika mladi hrvatski reprezentativci potvrdili su drugim pogotkom u 59. minuti. Odlično dodanu loptu Smrekara iskoristio je ponajbolji pojedinac susreta Iličević zabivši iz blizine za 2-0. Isti je igrač u 66. minuti odlično pucao s ruba kaznenog prostora, a Kolici je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Odličnu prigodu imao je Ljubičić u 70. minuti koji je, nakon slaloma kroz gostujuću obranu, izbio sam pred golmana, no lopta je završila u korneru.

Vrhunsku predstavu hrvatske mlade reprezentacije u Varaždinu zaključili su "varteksovci" Smrekar i Brezovec pogocima u 79. i 83. minuti susreta.

"Momčad je ušla u susret s velikim respektom. No, odigrali smo jako dobru utakmicu i na poluvremenu smo znali da nam protivnici jednostavno ne mogu parirati. Željeli smo pobijediti sa što više golova kako bi popravili našu gol-razliku i u tome smo uspjeli. Veseli me način na koji smo odigrali protiv Albanije i nadam se da ćemo ponoviti takvu igru protiv Italije. 

Utakmica će biti izuzetno teška, no, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", istaknuo je nakon utakmice izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić.

Odlučujuću utakmicu protiv Italije mlada reprezentacija odigrat će u utorak, također u Varaždinu, s početkom u 19 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider