Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kovaču četiri utakmice zabrane: Kraj reprezentativne karijere?

U engleskoj je javnosti podignuta velika bura nakon rasističkog 'hukanja' Heskeyju na Maksimiru prilikom utakmice Hrvatska-Engleska, a repovi nakon te utakmice se nastavljaju. Osim rezultatskog debakla, posljedice su zaista veće od svih očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za izravan crveni karton zbog prekršaja na Joe Coleu, ponajbolji hrvatski stoper, Robert Kovač, kažnjen je s čak četiri utakmice neigranja!

To znači da mlađi brat Kovač neće moći igrati na objema kvalifikacijskim utakmicama protiv Ukrajine i Andore, a prvo pravo nastupa ostvario bi tek idućeg ljeta kada 12. kolovoza naša reprezentacije gostuje u Bjelorusiji. 

Naš savez najavio je žalbu, a ako ona ne bude usvojena, ova drastična kazna mogla bi značiti i neslavan oproštaj Roberta Kovača od kockastog dresa. 

Podsjetimo, Martin Taylor je zbog loma Eduardove noge kažnjen s tri utakmice zabrane igranja. 

>> HNS kažnjen sa 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkog ponašanja navijača

Ovome dodajmo i da Englezi kroz mnoge medije od jučer iskazuju veliko nezadovoljstvo kaznom od 30 tisuća franaka našem Savezu zbog rasističkog vrijeđanja Emila Heskeyja na istoj utakmici.

Zgražanje izjavljuju svi: od BBC-ja do tabloida, uz podršku slavnih crnoputih nogometaša poput Lesa Ferdinanda. U engleskom nogometnom savezu kažu da im je bitno da je FIFA to ocijenila rasizmom i kaznila kakvom takvom novčanom kaznom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider