Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNL: Rijeka bolja od Hajduka, Dinamo pregazio Cibaliju

Splitski Hajduk na Kantridi je nastavio svoju gubitničku seriju u hrvatskoj nogometnoj ligi, rezultatom 3:1. Dinamo je pak novom uvjerljivom pobjedom učvrstio svoju poziciju vodećeg. Cibalija se u Vinkovce vraća iz Maksimira sa šest komada u mreži.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Muke po Hajduku se nastavljaju. Nakon remija protiv Varteksa i poraza od Zagreba, Hajduk je bodove izgubio i na Kantridi. Iako su vodili pogotkom Kalinića u 45. minuti, Rijeka je u drugom poluvremenu preokrenula susret golovima Čaglja, Anaisa Sharbinija i Križmana, a ni isključenje Sharbinija dvadeset minuta prije kraja nije pomoglo Splićanima da se vrate u utakmicu.

Hajdukov zaostatak za Dinamom sada je već velikih 8 bodova i prvenstvo je praktički riješeno već u kolovozu, što je moguće samo u hrvatskoj nogometnoj ligi.

Dinamo se u Maksimiru iskalio nad Cibalijom. Modri su zaboravili poraz od Šahtara i opet dobro igraju, a mrežu Vinkovčana pogađalo je triput Mandžukić, a Tadić, Sammir i Badelj po jednom.

Zanimljivo, svi domaćini došli su do pobjeda u ovom kolu. Osim Rijeke i Dinama, bodove su upisali na domaćem terenu još i Slaven protiv Zagreba, Osijek protiv Varteksa, Šibenik protiv Zadra i Inter protiv Croatije Sesvete.

Nakon 4. kola, Dinamo vodi s maksimalnih 12 bodova, a slijedi ih još samo Slaven Belupo, s 2 boda zaostatka.

REZULTATI:

Dinamo - Cibalia 6:0
Rijeka - Hajduk 3:1
Slaven Belupo - Zagreb 2:0
Šibenik - Zadar 1:0
Inter - Croatia Sesvete 3:2
Osijek - Varteks 2:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider