Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNL: Hajduk i Varteks remizirali, Dinamo ostao sam na vrhu

Pobjedom 3:1 u Maksmiru protiv Intera, aktualni prvak Dinamo došao je do druge ovosezonske pobjede i prednosti od dva boda pred konkurencijom na tablici. Čvrsti Varteks na Poljudu je uspio izvući bod protiv neučinkovitog Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju kola Hajduk nije uspio doći do važna tri boda. Neugodni gosti iz Varaždina šokirali su Splićane već u prvom ozbiljnom napadu na utakmici, a prednost gostima donio je Smrekar. Do kraja prvog dijela Varteks se vrlo dobro branio, predvođen sjajnim golmanom Danijelom Mađarićem. Ibričić i Kalinić promašili su najbolje šanse za domaće.

Nastavak utakmice donio nam je puno agresivniji Hajduk i Varteksovu obranu koja je propuštala na sve strane. Splićani su promašili bezbroj prilika, no jednu su ipak zabili. Kalinić je u 56. minuti poravnao rezultat. Do kraja dvoboja domaći nisu imali snage doći do potpunog preokreta, pa su Varaždinci ipak s Poljuda otišli neporaženi.

Dinamo se dosta mučio protiv autsajdera iz Zaprešića. Na poluvremenu je bilo 1:1, no Tadić i Tomić plavima su donijeli novu domaću pobjedu. Zagreb i Croatia iz Sesvete u gostima su iznenadili Rijeku i Šibenik, iako su veći dio utakmice imali igrača manje. Osijek i Slaven Belupo stigli su do pobjeda na domaćem terenu, protiv Cibalije i Zadra.

I tako se Dinamo već nakon drugog kola našao sam na vrhu tablice, jedini sa stopostotnim učinkom od 6 bodova. Hajduk, Varteks, Croatia Sesvete, Slaven i Osijek zaostaju dva boda za Zagrepčanima. Na dnu tablice su Inter, Rijeka i Zadar s 0 bodova.

Rijeka - Zagreb 0-1
Strijelac: 0-1 Brkljača (62).
Slaven Belupo - Zadar 2-1
Strijelci: 0-1 Tomasov (18), 1-1 Bošnjak (25), 2-1 Vručina (74-11m).
Osijek - Cibalia 2-0
Strijelci: 1-0 Miličević (36), 2-0 Babić (80-11m).
Šibenik - Croatia Sesvete 0-1
Strijelac: 0-1 Čižmek (79-11m).
Dinamo - Inter 3-1
Strijelci: 1-0 Sammir (2), 1-1 Cavrić (45), 2-1 Tadić (64), 3-1 Tomić (90+3).
Hajduk - Varteks 1-1
Strijelci: 0-1 Smrekar (1), 1-1 Kalinić (56).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider