Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hitzfeld spreman za novi izazov

Novi švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld izjavio je da je posve spreman za novi izazov, nakon mnogih godina provedenih na klupskim klupama. No naglasio je ujedno da je to njegov posljednji izazov u trenerskoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

60-godišnji Hitzfeld je kao klupski trener imao iznimno uspješnu karijeru koja je kulminirala kad je s Borussijom iz Dortmunda i Bayernom iz Muenchena osvajao Ligu prvaka.

Na dužnosti švicarskog izbornika Hitzfeld će, kazao je, startati od početka a prvi ispit imat će ove srijede na prijateljskoj utakmici Švicarske i Cipra.

"Želja mi je odvesti reprezentaciju moje domovine na SP 2010. u Južnu Afriku. Nitko u Savezu nije mi to dao u zadatak, nitko to nije spomenuo. No ja sam uvijek bio ambiciozan trener, koji je sam sebi postavljao visoke ciljeve. Tako je i ovog puta" - rekao je Hitzfeld novinarima nakon sastanka kojeg je imao s igračima.

"Švicarska nema veliki izbor reprezentativnih igrača, kao neke nogometne velesile. Zato je nama najvažnije dobro otvoriti kvalfikacijsko natjecanje, jer nećemo imati puno prilika za popravne ispite. Valja nam se nadati da će moji odabranici dulje vrijeme zadržati dobru formu i da će isto tako dobro igrati u svojim klubovima. Morat će se dobrano truditi, jer nema uspjeha bez napornog rada" - dodao je iskusni stručnjak.

Švicarska će u kvalifikacijama za SP igrati s Grčkom, Izraelom, Moldavijom, Latvijom i Luksemburgom, a funkcioneri ŠNS-a nadaju se da će pod Hizfeldovim vodstvom njihova momčad sudjelovati i na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju. Naime, oni su predvođeni izbornikom Koebijem Kuhnom izborili plasman na Euro 2004. i na SP 2006. a na Euru 2008. igrali su bez kvalifikacija, jer je Švicarska zajedno s Austrijom bila domaćin tog natjecanja.

"Utakmica s Cipranima za nas je presudni korak prije prvog kvalifikacijskog nastupa u Izraelu" kazao je Hitzfeld, koji će ovom prigodom iskušati nekoliko novih reprezentativaca među kojima je i vratar Eldin Jakupović.

"Diego Benaglio je još naš prvi vratar i on će braniti protiv Izraela, ali želim vidjeti kakav je Jakupović na djelu i zato ću mu pružiti priliku. Da znam što od njega mogu očekivati, ako se Diego ozlijedi" - zaključio je Hitzfeld.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider