Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Potpredsjednik Dodikove stranke navijat će za Hrvatsku

Vodeći bosanskohercegovački dužnosnici, uključujući srpske i bošnjačke političare, jednoglasno su rekli kako će na europskom nogometnom prvenstvu navijati za Hrvatsku prognozirajući da bi hrvatska nogometna vrsta mogla daleko dogurati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dakako da ću u nedjelju biti pored maloga ekrana kada bude igrala Hrvatska s Austrijom. Iskreno ću se radovati pobjedi Hrvatske", rekao je premijer BiH Nikola Špirić.

Špirić je potpredsjednik političke stranke Saveza nezavisnih demokrata kojoj je na čelu Milorad Dodik. Tako bi "vatreni" mogli ujediniti BiH koja je etnički i ideološki podijeljena između Hrvata, Srba i Bošnjaka.

"Nakon BiH na ovakvim prvenstvima navijam za susjede. U susretu u Beču mislim da će slaviti Hrvatska koja ima sjajnu ekipu. Nadam se da će Hrvatska biti najmanje u polufinalu, a radovao bih se da dođu i do finala", rekao je dopredsjednik državnog Zastupničkog doma BiH Beriz Belkić.

Belkić je potpredsjednik Stranke za BiH kojoj je na čelu utjecajni bošnjački lider Haris Silajdžić.

Bivši premijer BiH Adnan Terzić sa sinom će na Prateru pratiti susret Austrija - Hrvatska.

"Obećao sam sinu da ću ga odvesti na europsko nogometno prvenstvo. Osigurao sam ulaznice i bit ćemo na Prateru u nedjelju kada budu igrale Austrija i Hrvatska. Sigurno je da su sve simpatije na strani Hrvatske. To uopće nije upitno", rekao je Terzić koji je zamjenik predsjednika bošnjačke Stranke demokratske akcije i potpredsjednik uprave osiguravateljnog koncerna Agrama za BiH.

I predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović će uživo pratiti sva tri kvalifikacijska susreta u skupini hrvatske nogometne vrste.

"Nadam se da će hrvatska reprezentacija daleko dogurati. Imaju golemi potencijal kako na travnjaku tako i na klupi", ocijenio je riječima vrhunskog nogometnog znalca Dragan Čović.

Inače, veliki broj Hrvata iz BiH putuje u Austriju bodriti "vatrene", ne samo na stadionima nego i na trgovima Beča i Salzburga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider