Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Nastavlja se svađa između turskog izbornika i medija

Nastavlja se sukob između turskog izbornika Fatiha Terima i turskih medija, ali se čini da će se kulminacija dogoditi tek nakon utakmice s Hrvatskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Terim se nakon utakmice u petak protiv Hrvatske treba ponijeti u skladu sa svojim nadimkom "Imperator", a to znači u slučaju pobjede "ponosan i skroman", a u slučaju poraza "ponosan i častan", komentirao je sportski kolumnist Kazim Kanat u petak u listu "Sabah".

Terim je od početka EURA izložen žestokim napadima turskog tiska, koji ga optužuje da je počinio taktičke greške i u momčad uvrstio pogrešne igrače.

Nakon pobjede protiv Češke, Terim je turskim medijima predbacio nepošteno izvješćivanje. "Zar se ne sramite?", upitao ih je na konferenciji za novinare.

Hincal Uluc, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih sportskih novinara u Turskoj, inače privatno blizak s Terimom, nakon toga je u "Sabahu" napisao otvoreno pismo izborniku.

Unatoč starom prijateljstvu i poštovanju i nadalje će kritizirati Terima, poručio je Uluc.

"Ti radiš svoj posao, ja svoj", napisao je Uluc, predbacujući izborniku da nije odgovorio na opravdanu kritiku na svoj rad. Stoga mora dopustiti pitanje, bi li Turska dospjela u četvrtzavršnicu da Turci zbog teške greške češkog vratara nisu dobili šansu pobijediti u utakmici u kojoj su gubili s 0:2.

U četvrtak je Terim pokušao smiriti duhove, izjavivši kako zna da kritika spada u novinarski posao. On se ipak protivi lažima, dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider