Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet

EURO: Najneizvjesnije između Italije i Rumunjske

Uoči posljednjeg kola situacija u skupini C na EURU izgleda prilično jednostavna. Nizozemska je zahvaljujući pobjedama 3-0 protiv Italije i 4-1 protiv Francuske osigurala prvo mjesto u skupini, dok za drugo kandidiraju sve tri preostale reprezentacije. Uz Italiju i Francusku, koje imaju po jedan osvojen bod, u igri je i Rumunjska koja ima dva boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)


Rumunji svoju sudbinu drže u vlastitim rukama. Ukoliko pobijede Nizozemce osvojit će drugo mjesto bez obzira na ishod dvoboja Italija - Francuska. No, ukoliko Rumunji odigraju neodlučeno ili izgube, tada će drugo mjesto osvojiti pobjednik utakmice Italija - Francuska.

No, ukoliko Rumunjska izgubi od Nizozemske, a Italija i Francuska odigraju neodlučeno, tada postoji nekoliko mogućih raspleta, a samo je jedna stvar sigurna - dalje se neće plasirati Francuska.

Ukoliko Italija i Francuska podijele bodove, a utakmica završi bilo kojim drugim rezultatom osim 0-0, drugo mjesto osvojit će Italija zbog više postignutih pogodaka u međusobnim utakmicama te tri reprezentacije (Rumunjska je protiv Francuske i Italije postigla jedan gol, a Francuska je protiv Rumunjske postigla gol manje od Italije).

Ukoliko Italija i Francuska odigraju 0-0, Rumunjska će proći dalje čak i ako izgubi od Nizozemske sa jednim ili dva gola razlike, ili čak tri ako postigne barem jedan gol.

Ukoliko Rumunjska izgubi od Nizozemske s više od tri gola razlike, drugo mjesto osvojit će Italija.

Ipak, najinteresantnija je opcija ukoliko Italija i Francuska odigraju 0-0, a Nizozemska svlada Rumunjsku sa 3-0. Tada će o putniku u četvrtfinale između Italije i Rumunjske odlučivati koeficijenti reprezentacija iz kvalifikacija. Talijanski koeficijent je 2.364, dok je rumunjski 2.250.

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider