Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ćiro novi izbornik Bosne i Hercegovine?

Hrvatski nogometni stručnjak Miroslav Ćiro Blažević i je i nije zainteresiran za mjesto novog izbornika nogometne vrste Bosne i Hercegovine, proistječe iz izjava koje je tim povodom dao medijima u toj zemlji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ako je raja za mene, doći ću, zašto ne bih", citirao je Blaževića u utorak mostarski "Dnevni list" čiji je novinar tražio Ćirin komentar na glasine da ga čelništvo Nogometnog saveza BiH možda kani pozvati da preuzme vruću izborničku klupu s koje je prije dva mjeseca gotovo otjeran Meho Kodro.

Izvršni odbor NS BiH prošlog je tjedna razmatrao mogućnost postavljenja novog izbornika no konačna odluka odložena je za 10. srpnja.

Mediji u BiH tvrde kako najviše izgleda za preuzimanje izborničkog mjesta imaju Amar Osim, sin čuvenog Ivice Osima i nekadašnji trener sarajevskog Željezničara, te Ibrahim Zukanović.

Blaževića je kao mogućeg kandidata pomenuo član Izvršnog odbora NS BiH Hamdija Abdić.

Ćirino ime već je jednom bilo u optjecaju za izbornika no od toga nije bilo ništa.

Blažević sada pojašnjava kako se sve izjalovilo jer "vladajuća politika nije željela da on bude trener".

"Dnevni avaz" pak izrijekom tvrdi kako ni ovoga puta ne treba ozbiljno računati na Blaževićev dolazak u Sarajevo.

"Naravno da nisam zainteresiran", kazao je Ćiro novinaru ovog lista dodajući kako bi samo netko naivan mogao pristati na ulogu koja mu se, navodno, nudi.

"Pa ja sam Ćiro, nisam neki papak pa da kažem kako sam zainteresiran a oni me odj...u", bio je Blaževićev komentar uz napomenu kako ga zapravo nitko s tim u vezi do sada nije ni kontaktirao.

Nogomenta vrsta BiH praktično se raspala kada je došlo do otvorenog sukoba sada već bivšeg izbornika Kodre i čelnika NS BiH.

Kodro je dobio otkaz kada je odbio voditi reprezentaciju na prijateljsku utamicu u Iran koju su bez konzultacija s njim dogovorili čelnici NS BiH.

Većina igrača nakon toga dala je potporu Kodri zahtjevajući ostavke vodstva NS BiH.

Navijači su u Sarajevu organizirali i prosvjede pred sjedištem NS BiH, a na zgradu Saveza prošlog su tjedna bačene i boce sa zapaljivom tekućinom.

Unatoč ogorčenju javnosti predsjendik NS BiH Iljo Dominković te njegovi najbiliži suradnici odlučno su otklonili mogućnost da odstupe s tih pozicija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider