Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ćirin izbor marketinški trik: Doveli ga da zabavi javnost?!

Imenovanje Miroslava Ćire Blaževića za izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine manevar je čelnika Nogometnog saveza BiH kojim pokušavaju ublažiti zahtjeve javnosti za njihovom smjenom, ocjena je koju u subotu donosi većina bosanskohercegovačkih dnevnih listova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blaževićev izbor već dva dana je udarna tema lokalnih medija u BiH, a komentari koji su se pojavili u subotu nude i prve kritičke procjene tog, po svemu sudeći, iznenađujućeg poteza Izvršnog odbora NS BiH.

"Ćiro spašava Dominkovića, Čolakovića i njima slične", naslov je teksta u "Oslobođenju" koje u subotu opširno analizira okolnosti pod kojima je Blažević izabran. Ovaj list drži kako je nedvojbeno da su predsjednik NS BiH Iljo Dominković te njegov zamjenici Sulejman Čolaković i Boško Čeko pribjegli nekoj vrsti marketinškog trika odlučivši ponuditi izbornički posao Blaževiću.

>> Ćiro o odlasku u BiH: Bandić mi je naredio da moram ići

>> Nogometna BiH u šoku zbog Ćire: 'Ovo je sramota'

"Hajdemo dovesti Ćiru da zabavlja javnost, navijače i novinare i sve ostale, a oni će valjda vremenom zaboravili na svo zlo koje smo napravili", parafrazira "Oslobođenje" način razmišljanja čelnika NS BiH, ocjenjujući Blaževićev izbor kao "podvalu" čiji je cilj olabaviti pritisak na te iste ljude da podnesu ostavke zbog katastrofalnog stanja u koje su uveli bosanskohercegovački nogomet.

"Oslobođenje" međutim ne dvoji kako je Ćiro stručnjak kojemu se u nogometu nema što prigovoriti, a pravo na kritiku opovrgava i onima koju su njegovo postavljenje za izbornika spriječili prije šest godina.

Tada su protiv Ćirina izbora otvoreno govorili Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević i Vahid Halilhodžić, a sarajevski dnevnik ističe kako je svima preko glave takvih savjetnika koji iz inozemstva drže predavanja, a sami se nikada nisu ozbiljno željeli prihvatiti posla u zemlji.

Vahid Halilhodžić po prvi put je u subotu komentirao Ćirin sadašnji izbor očevidno otupivši oštricu kritika od prije šest godina, koje su potpuno pogrešno kao nove u petak prenijeli i neku mediji u Hrvatskoj.

"Nije važno što ja mislim. Važno je napraviti dobru selekciju. Blažević ima veliko iskustvo u reprezentacijama, a zna napraviti i ambijent. Možda bi mogao nešto postići", kazao je Halilhodžić za "Dnevni avaz".

Faruk Hadžibegić također ističe kako protiv Ćire osobno nema ništa, no smatra kako su njegove godine hendikep.

I Elvir Bolić, pomoćnik smijenjenog izbornika Mehe Kodre, ne osporava Blaževićevu stručnost, no pita se što su uopće njegovi motivi da surađuje s kompromitiranim čelništvom NS BiH.

"Za sebe su (čelnici NS BiH) napravili dobru stvar, dobili su veliko ime, no nije mi jasno zašto je Blažević pao na njihovu priču", kaže Bolić za "Avaz" koji je Ćiru proglasio "trenerom za kupnju vremena i strasti".

Na internetskon stranici "BH fanaticosa", navijača nogometne reprezentacije BiH, također se pojavio komentar Blaževićeva izbora.

"Miroslav Ćiro Blažević možda nije pogrešan čovjek, ali je definitivno na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme", stoji u izjavi u kojoj navijači najavljuju nastavak borbe za promjene u NS BiH, bez obzira na novog izbornika.

Sam Blažević ne čini se zastrašenim izazovima koji ga očekuju.

"Ćiro se ne boji nikoga. I u Hrvatskoj su mi skandirali da sam peder pa sam osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Navijače ću osvojiti rezultatima jer su oni pravo mjerilo, a ako ih ne budem imao prihvatiti ću kritike", kazao je Blažević kako ga citiraju "Nezavisne novine".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider