Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: 'Dinamo je jedini normalni klub u državi!'

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić jutros je sudjelovao na kriznom sastanku Udruge navijača Dinama gdje su mu uručili službeno priopćenje u kojem se traži bezuvjetna ostavka kompletnog klupskog vodstva, uključujući i trenera Branka Ivankovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mamić se s navijačima sastao još u ponedjeljak, a navodno je plakao većinu vremena provedenog na sastanku. Danas je ponovno došao na razgovor, no dočekalo ga je neugodno iznenađenje.

Boysi u priopćenju navode kako im je dosta neprihvatljivog načina na koji aktualna uprava vodi njihov voljeni klub, te zahtijevaju neopozivu ostavku cijelog Izvršnog odbora kluba te raspuštanje stručnog stožera na čelu sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem i trenerom Ivankovićem. Zoranu Mamiću nabrojali su grijehe u 6 točaka: besramno laganje, šizofrene izjave, loša kupovina, gubitak zagrebačkog i hrvatskog identiteta kluba, apsolutistička vladavina i pretvaranje Dinama u vlastitu igračku.

''Mi nemamo namjere voditi nikakve ratove. Mi ćemo dolaziti na utakmice našeg Dinama u još većem broju, bodriti naš Dinamo, s ciljem da opet postane klub puka, što danas na žalost nije,'' izjavio je Denis Šeler, predsjednik Udruge navijača Dinama.

Mamić, naravno, neće odstupiti. Kaže kako nije problem da on ode iz kluba, ali da to neće napraviti radi Dinama i ljudi koji tamo rade.

"Ajde da su tražili smao moj odlazak, ali što je s ostalima? Ja sam samo dio tima, a ovaj klub hrani 150 ljudi", kazao je Mamić koji navijačima zamjera i to što 'voljenom klubu' kontinuirano rade probleme svojim ponašanjem - od mnogobrojnih novčanih kazni do nereda na pripremama u Austriji prošle godine.

'Mi sudimo kroz priopćenje jedne udruge najboljem sportskom kllubu u državi, pa toga nema nigdje! Klub koji je četiri godine prvi u svojoj zemlji! Jedino što je važno za jedan klub je da ima prespektivu! Kad smo preuzeli klub 2000. godine bilo je 50 milijuna duga i stotine tužbi, svega toga danas više nema,' vikao je nesretni Mamić, kojeg jako pogađaju negativne kritike od strane navijača.

Tko će u ovom sukobu pobijediti, teško je reći, no čini se da između uprave Dinama i njihovih navijača više nema mirnog suživota.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider