Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Englezi zovu, ali ne idem nikud

Jučerašnjim okupljanjem u zagrebačkome hotelu Sheraton za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je i službeno započela akcija Svjetsko prvenstvo 2010, u kojoj će prvi protivnici u Zagrebu biti Kazahstan (6. rujna) i Engleska (10. rujna).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su na prvoj prozivci bili samo Ivan Rakitić i Darijo Srna, kasno večeras trebali im se pridružiti kapetan Niko Kovač, Jerko Leko, Nikola Pokrivač, Ivan Klasnić, Ivica Olić i Mario Mandžukić. U ponedjeljak će se u Čatežu do ručka izborniku Slavenu Biliću javiti i ostali s popisa Stipe Pletikosa, Vedran Runje, Vedran Ćorluka, Darijo Šimić, Robert Kovač, Josip Šimunić, Darijo Knežević, Hrvoje Vejić, Ivica Križanac, Danijel Pranjić, Luka Modrić, Vukojević, Mladen Petrić i Nikola Kalinić. Većina njih je u nedjelju imala prvenstvene utakmice za svoje klubove.

Izbornik Bilić bio je dobre volje uoči okupljanja i nimalo zabrinut što mu većina igrača stiže tek u ponedjeljak.

"Predviđeno je da u ponedjeljak popodne treniramo u dvije skupine, a tek od utorka ćemo svi skupa raditi punim intenzitetom. Iako je dvoboj sa Englezima kudikamo atraktivniji, ja svoje igrače moram spremiti za Kazahstan", kazao je Bilić, koji je odgovorio i na pisanje engleskog tiska da nakon utakmice sa Engleskom prihvaća posao trenera West Hama.

"Istina je da se javljaju ljudi iz Engleske, kao što je to bilo i ranije, ali nemam vam što reći u svezi sa West Hamom. Kako susret sa Engleskom bude sve bliži, tako će se njihov tisak raspisati o meni i West Hamu. Ja sam potpisao novi dvogodišnji ugovor sa HNS-om i tu se nema što dodati", ustvrdio je Bilić.

Problema s ozljedom ima jedino Ivica Križanac, a više će se znati kad stigne u Čatež, a nakon što liječnici pregledaju sve igrače, izbornik će odlučiti hoće li mladoj reprezentaciji za presudne utakmice s Albanijom i Italijom prepustiti Kalinića ili Mandžukića.

Prvi trening reprezentacija ima u ponedjeljak u 17.30 sati na terenu u Brežicama, a na Maksimiru će "vatreni" trenirati u četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider