Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Berbatov gura Rooneyja na klupu?

Sir Alex Ferguson najavio je da će Wayne Rooney u budućnosti mjesto u prvoj momčadi ravnopravno dijeliti s Dmitrom Berbatovim, kao i sjedenje na klupi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkad je potpisao za United, Rooney je imao zajamčeno mjesto u prvoj postavi 'Crvenih vragova'. 22-godišnji engleski reprezentativac igrao je prosječno 43 utakmice po sezone, što je zbilja mnogo.

No, nakon dolaska Bugarina Berbatova u klub, Ferguson ima četiri jaka napadača po prvi put u posljednjem desetljeću, a ratocija velikih zvijezda bit će neizbježna. Rooney će se tako ponekad morati naći i na klupi, što on nimalo ne voli.

''Svi oni znaju da se to mora dogoditi. Znam da bi neki igrači htjeli igrati svaki put, i Cantona je bio takav, ali to se ne može dogoditi. Predugo sam operirao s dva napadača, što je smiješno za ovako velik klub,'' izjavio je Sir Alex za The Sun.

''Da bismo postigli ono što želimo postići potrebna su nam četiri vrsna napadača, kao što smo imali 1999. godine: Yorka, Colea, Solskjaera i Sheringhama. Rotaciju nećemo vršiti na temelju kvalitete igre, nego samo da bi ih se odmorilo.''

Rooney još nije zabijao ove sezone, a već danas protiv Boltona bi se mogao naći na klupi. No, Ferguson smatra da će dolazak Berbatova pozitivno djelovati na kompletnu momčad, pa tako i na Rooneyja.

''Berbatov će nam donijeti staloženost i iskustvo. Nema sumnje da će nas njegova igra poboljšati. On je netko tko zna donositi dobre odluke u samoj igri, što će nam puno pomoći.''

Manchester United danas u 16 sati igrati protiv Boltona, u utakmici koju ne smiju izgubiti, ako žele održati priključak s vodećima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider