Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Argentinski krvnik Rome uskoro za Rumunjsku?

Rumunjski nogometni savez pokrenuo je proceduru za dobivanje rumunjskog državljanstva za argentinskoga napadača Juana Culia koji je dvama prekrasnim zgodicima u utorak donio senzacionalnu pobjedu rumunjskom prvaku CFR Cluju (2:1) u susretu Lige prvaka nad Romom u Rimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Culio je igrao toliko briljantno da sam ujutro odmah urgirao kod ministra unutarnjih poslova da mu se da rumunjsko državljanstvo. Takvog igrača nemamo u reprezentaciji i nadam se da i izbornik Victor Piturca dijeli moje mišljenje", kazao je predsjednik Saveza Mircea Sandu.

Sandu je dodao kako bi procedura bila ubrzana jer Rumunjima loše ide u kvalifikacijama nakon početnog poraza kod kuće od Litve (0:3). 

>> Rumunjski Cluj iznenadio Romu, Cipranima bod u Bremenu, Chelsea lako

Culio je nakon pobjede nad Romom izjavio da bi rado zaigrao za Rumunjsku, a sam izbornik Piturca je nedavno ustvrdio da bi nekolicina od ukupno čak 23 stranca u momčadi Cluja mogli biti zanimljivi igrači i za nacionalni sastav.

Cluj je prije pet godina bio drugoligaš, a prošle sezone je uzeo naslov prvaka uloživši više od 60 milijuna eura u strana pojačanja. 

Sam Culio je do 19. godine radio kao zidar u Argentini dok njegov talent nije otkrio Independiente Buenos Aires, a u Rumunjsku je došao iz čileanskog kluba Deportes La Serena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider