Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Klagenfurt: Navijač umro od zatajenja srca

Tragična vijest stiže iz Klagenfurta. Hrvatski navijač Marin Zupčić (22) iz Matulja pored Rijeke umro je jučer poslijepodne u tom gradu od naglog zatajenja srca.

Marin je kolabirao na ulici u ranim poslijepodnevnim satima te pao u nesvijest. 

Njemačka agencija DPA navodi da je mladić preminuo nedugo nakon dolaska u bolnicu.

Hitna pomoć, prema izjavama očevidaca, prvo je mladića reanimirala na ulici, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu.

'Mladić nije djelovao kao da ima problema sa srcem nego je izgledalo kao jače opijanje ili bolje rečeno da je u nesvijesti od alkohola. Liječnici su nakon dojave stigli veoma brzo
i nisu djelovali užurbano kao da ga srce muči nego su ga prikopčali na infuziju i na detoksikator. Slikao sam i otišao misleći da će sve biti u redu nakon triježnjenja. Nažalost, to se nije dogodilo', napisao nam je čitatelj koji se našao na mjestu nesreće.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec službeno je potvrdio da je navijač Marin Zubčić iz Rijeke preminuo u klagenfurtskoj bolnici, nakon što mu je jučer oko 15,20 sati pozlilo na ulici u Klagenfurtu.

Govoreći o ponašanju hrvatskih navijača u Austriji, Borovec je naglasio da se oni ponašaju iznimno dobro.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije je kazao da je, po informacijama koje su dobili od austrijskog policijskog časnika za vezu u Hrvatskoj, ponašanje hrvatskih navijača u Austriji čak i iznad očekivanja domaćina zaduženih za pitanje sigurnosti. Istaknuo je da se hrvatski navijači ističu u odnosu na ponašanje navijača ostalih reprezentacija s kojima austrijska policija ima znatno više problema.

Napominjući da je više incidenata bilo tijekom jučerašnje utakmice između Hrvatske i Njemačke, Borovec je rekao da je policija privela 12 hrvatskih navijača, a do sada je saslušano i pušteno njih devet. U postupku austrijskih pravosudnih tijela još su tri navijača. Njih šestero uhićeno je zbog remećenja javnog reda i mira, dvoje radi napada na policajce i paljenja bengalki, jedan radi droge te trojica radi činjenja kaznenih djela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider