Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Policija: Torcida planirano napala BBB, 24 izgrednika prekršajno kažnjena

Glasnogovornik međimurske policije Krunoslav Gosarić danas je i službeno potvrdio da su sinoć oko 22 sata u središtu Čakovca navijači Torcide planirano, u zasjedi čekali navijače BBB-a koji su se vraćali iz Slovenije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, obje navijačke skupine putovale su iz Slovenije gdje su njihovi klubovi igrali pripremne utakmice u Lendavi i Beltincu. No, navijači Hajduka skrenuli su s utvrđene rute povratka iz Slovenije. 

Do sukoba je došlo nakon provokacije većeg broja pripadnika Torcide koji su napali Dinamove navijače. U masovnoj tučnjavi, potvrdila je međimurska policija, ozlijeđeno je više navijača dok je pri policijskoj intervenciji ozljede zadobio i policajac, koji je udaren bocom po glavi.

 >> Video: Snimka sukoba Torcide i BBB-a u Čakovcu

>> Austrijanci otkazali utakmicu Dinama zbog straha od navijačkih nereda

Dvadesetčetvorica izgrednika tijekom poslijepodneva su privedeni prekršajnom sudu u Čakovcu, gdje su kažnjeni novčanim kaznama i pušteni na slobodu. Izgrednici su noć nakon uhićenja proveli u prostorijama PU međimurske.

Kako se doznaje na Prekršajnom suda u Čakovcu, za izgrednike slijedi kazna između dvije i deset tisuća kuna. Policija još traga za nasilnikom koji je ozlijedio policajca i tereti ga se kazneno za napad na ovlaštenu službenu osobu.

Na mjestu izgreda sinoć su bile sve raspoložive snage međimurske PU, a u pomoć su došli i kolege iz Varaždina. Zrinsko-Frankopanska ulica sinoć je bila zatvorena za promet zbog obavljanja opsežnog policijskog očevida. Oštećena su i četiri policijska vozila, a u obračunu navijačkih skupina korištene su tzv. bengalke, drvene i metalne palice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider